Rico Engelbarts
04/06/2020 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2020 19:06

Bitcoin (BTC) exchanges Bittrex en Poliniex gedagvaard in rechtszaak omtrent marktmanipulatie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin_(BTC)_exchanges_Bittrex_en_Poliniex_gedagvaard_in_rechtszaak_omtrent_marktmanipulatie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De eisers in de rechtszaak tegen de grote cryptocurrency-exchanges Bittrex en Poloniex hebben een dagvaarding voor beide partijen aangevraagd. De exchanges worden beschuldigd van het manipuleren van de markt waardoor de bitcoin (BTC) bull run in 2017 plaats zou hebben kunnen vinden.
De grote exchange Bitfinex en het dochterbedrijf Tether werden tijdens een rechtszaak, die in oktober 2019 werd aangespannen, verdacht van het bijdrukken van Tether zonder dat daar echter dollars tegenover stonden. Dit zou doelbewust gedaan zijn om de prijs van bitcoin omhoog te drijven in 2017 en daarmee een all-time-high bereikte. De rechtszaak wordt voornamelijk gedreven door investeerders die destijds investeerde in projecten waarvan verwacht wordt dat de prijs gemanipuleerd is. De aanklagers hebben daarnaast ook een verzoek ingediend bij het gerechtshof, ze hopen op redelijke schadevergoedingen voor het proces en de advocaten.
In de rechtszaak staat omschreven dat Tether zich schuldig gemaakt zou hebben aan het bijdrukken van miljarden USDT coins. Deze USDT zou dan op hun beurt geïnvesteerd worden in bitcoin om zo op een kunstmatige manier de prijs omhoog te drijven. Het resultaat was dat de prijs op die manier een te hoge prijs zou bereiken en de doorsnee crypto investeerder zou hiervan de dupe zijn.
Met behulp van grote crypto beurzen, Bittrex en Poloniex zouden er strategische orders geplaatst zijn om op slinkse wijze cryptocurrencies te laten stijgen terwijl de gekochte BTC op dat moment sterk aan het dalen waren.
In de nota’s stond ook beschreven dat deze exchanges nauw samenwerkten met Tether en direct leken te geloven dat iedere Tether USDT ook daadwerkelijk de waarde van een dollar had, om die reden kon USDT snel genoteerd worden en groeide de coin snel uit.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie