Rico Engelbarts
11/08/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2020 09:44

Bitcoin (BTC) exchanges zagen in maand juli groei in websitebezoekers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchanges zagen in maand juli groei in websitebezoekers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Crypto analyse startup ICO Analytics onthult de snelst groeiende crypto exchange en DeFi protocollen op basis van webverkeer. Volgens data van het bedrijf steeg het webverkeer van wereldwijde crypto exchanges met gemiddeld 13% in juli van dit jaar.
Illia Kmez, hoofd van content bij ICO Analytics, zei dat gecentraliseerde crypto exchanges 26% extra webverkeer zagen sinds december 2019. De startup is aan deze cijfers gekomen door webverkeer van ongeveer 100 exchanges, inclusief internationale trading platformen en exchanges, te pakken die maar in één land actief zijn, zei Kmez.
Terwijl het gemiddelde op 13% staat, hebben sommige crypto exchanges een grotere maandelijkse groei doorgemaakt met een stijging van wel meer dan 60%. Dit was het geval bij YoBit.net en KuCoin.
Binance, de grootste crypto exchange in de wereld, zag een aantal bezoekers van 24,9 miljoen in juli met een groei van het webverkeer van 10%. Coinbase, de grootste crypto exchange en wallet provider van Amerika kreeg 22,5 miljoen bezoekers in die maand met een groei in het webverkeer van 18%.
Andere grotere exchanges als BitMEX en OKEx zagen hun verkeer juist dalen in juli met 1,6% en 6% respectievelijk.
In een andere tweet van 9 augustus heeft ICO Analytics vergelijkbare statistieken gedeeld over decentralized finance (DeFi). Volgens de data is Uniswap op basis van webverkeer de grootste met meer dan 1,4 miljoen bezoekers in juli. Uniswap is de nummer negen in het lijstje van grootste DeFi-protocollen als we kijken naar hoeveel waarde er in vast is gezet, volgens data van DefiPulse.com.
Volgens ICO Analytics zag DeFi liquiditeitsprovider Balancer Pool de grootste toename in webverkeer, namelijk 193% in juli. ICO Analytics heeft ook opgemerkt dat, ondanks de sterke groei in DeFi markt gerelateerd verkeer, geen van de DeFi platformen het niveau heeft bereikt van de top 20 gecentraliseerde exchanges.
Eerder in juli zei het cryptomarktanalysebedrijf Messari dat DeFi slechts 1,5% van de gehele cryptomarkt uitmaakt. Op het moment van schrijven is er, volgens DefiPulse.com, ongeveer $4,7 miljard vastgezet in waarde in de DeFi markten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie