Timo Bult Timo Bult
24/06/2020 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2020 18:45

Bitcoin (BTC) handelstool voor institutionele beleggers gelanceerd door TradingScreen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelstool voor institutionele beleggers gelanceerd door TradingScreen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een bekende ontwikkelaar van digitale handelsoplossingen, TradingScreen, heeft een nieuw platform specifiek gericht op crypto gelanceerd. Het nieuwe platform kan een zetje in de rug voor institutionele adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) inhouden, de oplossingen van TradingScreen worden namelijk vooral door institutionele beleggers gebruikt.
Op de website van het platform, Markts.io genaamd, valt te lezen:

MARKTS, een TradingScreen-bedrijf, is een cloudgebaseerd ‘software-as-a-service’ platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt institutionele tools te gebruiken voor het verhandelen van bitcoin en andere cryptocurrencies in één geïntegreerde en conforme oplossing.

Verder valt er te lezen dat “cryptocurrencies als activa een explosieve groei hebben gezien en nu steeds meer adoptie zien door de investeringsmanagementgemeenschap.” Een aantal exchanges zijn geïntegreerd in het platform, waaronder Gemini en Deribit.
Daarnaast zullen beleggers vanaf het centrale platform toegang hebben tot custody-diensten en is compliance een belangrijk onderdeel. Hiermee is het vooral voor hedgefondsen en banken een interessante oplossing.
Binnen de crypto-community gaat het vaak over institutionele beleggers. Dit komt omdat zij vooral met grote bedragen beleggen, wat ten goede kan komen van de bitcoin en alle andere cryptocurrencies.
Eerder vandaag was al op Crypto Insiders te lezen dat als institutionele beleggers slechts 1 procent van hun portfolio in bitcoin zouden stoppen, de grootste cryptocurrency dan naar een waarde van $50.000 zou stijgen, aldus Messari.
Daarnaast kijken veel mensen binnen de crypto-gemeenschap uit naar de goedkeuring van een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Ook dit zou meer beleggers naar de markt kunnen trekken. Het feit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter onlangs is opgestapt is een positieve ontwikkeling in dit verhaal, stelt Michael Novogratz.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie