Shane Kuijpers
16/12/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 14:30

Bitcoin exchange Coinbase gaat samenwerken met bekende basketballer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Coinbase gaat samenwerken met bekende basketballer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

NBA-ster Kevin Durant en zijn zakenpartner Rich Kleiman gaan een samenwerking met crypto exchange Coinbase vormen. De basketbalspeler en sportmanager hebben samen hun bedrijf ‘Thirty Five Ventures’ opgericht en dat bedrijf is nu dus een partner van Coinbase geworden. In een aankondiging werd duidelijk dat ze onder andere gezamenlijk NFT’s (non-fungible tokens) zullen uitbrengen.

Coinbase is op dit moment de derde grootste crypto exchange ter wereld. Voor het eind van het jaar lanceert de exchange nog een eigen NFT marktplaats, genaamd Coinbase NFT. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst. Op moment van schrijven staan daar al ruim 2,6 miljoen gebruikers op. 

Dit biedt mooie kansen voor een samenwerking, zo dachten ook NBA-ster Kevin Durant en zijn oud manager Rich Kleiman. Met hun bedrijf Thirty Five Ventures gaan ze een partnership aan met Coinbase. Met die samenwerking gaan ze verschillende paden bewandelen. Zo zullen ze met nieuwe NFT drops komen, NFT educatie, crypto storytelling en nog veel meer. De samenwerking benadrukt bovendien de artist-first aanpak die Coinbase hanteert bij hun NFT marktplaats.

Thirty Five Ventures streeft naar samenwerkingen met premium merken. Kleiman had het volgende te zeggen:

“Historisch gezien betekent ‘premium’, merken die er al eeuwig zijn, zoals Mercedes, Rolex en American Express. Maar in vijf jaar tijd is Coinbase representatief geworden voor dat tijdperk en is het in lijn met onze premium merkfilosofie. We sluiten deze overeenkomst met een bedrijf dat nog maar net aan de oppervlakte is van waar het naartoe gaat.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT hype houdt aan

De NFT hype die al een tijdje gaande is, lijkt voorlopig nog wel even aan te houden. Grote bedrijven storten zich steeds verder en steeds vaker in de NFT wereld. Zo heeft Nike onlangs nog een NFT bedrijf, genaamd RTFKT overgenomen. Met deze stap wil de multinational dieper in de metaverse duiken.

Concurrent Adidas kondigde om diezelfde reden eerder al een samenwerking met Bored Ape Yacht Club aan.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie