Timo Bult Timo Bult
22/09/2022 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 11:29

Bitcoin exchange Coinbase ontvangt DNB registratie in Nederland

Nieuws
Bitcoin exchange Coinbase ontvangt DNB registratie in Nederland

Foto: Tatohra/Shutterstock

De grote Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft zich officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hiermee is het de eerste grote wereldwijde exchange die volledig gereguleerd zijn diensten mag aanbieden in Nederland. Dat schrijft Coinbase is een update op zijn website.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase wint DNB registratie

Om met volledige goedkeuring in Nederland te mogen opereren als crypto-bedrijf dient men zich te registreren bij DNB. Dat moet sinds mei 2020 en is bedoeld om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te bestrijden. Nu Coinbase is geregistreerd heeft het dus goedkeuring gekregen van DNB om in Nederland zijn diensten aan te bieden.

“Deze registratie stelt Coinbase in staat om onze volledige reeks retail-, institutionele en ecosysteemproducten aan klanten in Nederland aan te bieden.”

De exchange stelt dat het “de eerste grote wereldwijde crypto exchange is die goedkeuring heeft gekregen voor de DNB-registratie.” Een van zijn concurrenten, Binance, kreeg afgelopen zomer nog een miljoenen boete van DNB vanwege de ontbrekende registratie.

Dat risico loopt Coinbase nu dus niet meer. In de update laat de exchange weten de ambitie te hebben om ’s werelds meest betrouwbare en veilige crypto-platform te worden. Daarbij hoort een nauwe samenwerking met overheden wereldwijd. Nana Murugesan, vicepresident International en Business Development bij Coinbase voegt hieraan toe:

“Coinbase is er trots op een compliance-gestuurd bedrijf te zijn. Nederland is een belangrijke internationale markt voor crypto, en ik ben erg enthousiast dat Coinbase het potentieel van de crypto-economie hier op de markt brengt,”

Bitcoin exchange zet zijn expansie voort

De grote exchange bediende al klanten in Nederland en 40 andere Europese landen en is druk bezig met het wereldwijd uitbreiden van zijn diensten. De registratie bij DNB is belangrijke stap in deze strategie.

Ontdek meer over Coinbase en lees hier de Crypto Insiders Coinbase review! Hier lees je hoe je een account aanmaakt, hoe je er bitcoin koopt en meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie