Timo Bult Timo Bult
22/09/2022 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 11:29

Bitcoin exchange Coinbase ontvangt DNB registratie in Nederland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Coinbase ontvangt DNB registratie in Nederland

Foto: Tatohra/Shutterstock

De grote Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft zich officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hiermee is het de eerste grote wereldwijde exchange die volledig gereguleerd zijn diensten mag aanbieden in Nederland. Dat schrijft Coinbase is een update op zijn website.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase wint DNB registratie

Om met volledige goedkeuring in Nederland te mogen opereren als crypto-bedrijf dient men zich te registreren bij DNB. Dat moet sinds mei 2020 en is bedoeld om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te bestrijden. Nu Coinbase is geregistreerd heeft het dus goedkeuring gekregen van DNB om in Nederland zijn diensten aan te bieden.

“Deze registratie stelt Coinbase in staat om onze volledige reeks retail-, institutionele en ecosysteemproducten aan klanten in Nederland aan te bieden.”

De exchange stelt dat het “de eerste grote wereldwijde crypto exchange is die goedkeuring heeft gekregen voor de DNB-registratie.” Een van zijn concurrenten, Binance, kreeg afgelopen zomer nog een miljoenen boete van DNB vanwege de ontbrekende registratie.

Dat risico loopt Coinbase nu dus niet meer. In de update laat de exchange weten de ambitie te hebben om ’s werelds meest betrouwbare en veilige crypto-platform te worden. Daarbij hoort een nauwe samenwerking met overheden wereldwijd. Nana Murugesan, vicepresident International en Business Development bij Coinbase voegt hieraan toe:

“Coinbase is er trots op een compliance-gestuurd bedrijf te zijn. Nederland is een belangrijke internationale markt voor crypto, en ik ben erg enthousiast dat Coinbase het potentieel van de crypto-economie hier op de markt brengt,”

Bitcoin exchange zet zijn expansie voort

De grote exchange bediende al klanten in Nederland en 40 andere Europese landen en is druk bezig met het wereldwijd uitbreiden van zijn diensten. De registratie bij DNB is belangrijke stap in deze strategie.

Ontdek meer over Coinbase en lees hier de Crypto Insiders Coinbase review! Hier lees je hoe je een account aanmaakt, hoe je er bitcoin koopt en meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie