Kevin Schijven Kevin Schijven
08/07/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2022 14:00

Bitcoin exchange KuCoin behaalt recordvolumes en groei dit jaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange KuCoin behaalt recordvolumes en groei dit jaar

KuCoin is dit jaar uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Ondanks de zware berenmarkt, heeft de grote exchange een ijzersterk jaar achter de rug. Dat blijkt onder andere uit een nieuw prestatierapport van KuCoin over de eerste helft van 2022:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Enorme gebruikersgroei op KuCoin

KuCoin meldt in het rapport dat ruim 9,75 miljoen nieuwe gebruikers zich hebben aangemeld bij de exchange in de eerste helft van 2022. Dat is een groei van 219% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Dat betekent dat de exchange nu meer dan 18 miljoen gebruikers heeft.

De meeste nieuwe gebruikers zijn afkomstig uit Europa, Azië, Afrika en Midden-Oosten. Vooral uit Azië kwamen veel nieuwe gebruikers, namelijk zo’n 5,6 miljoen, een groei van maar liefst 659% in vergelijking met de eerste helft van 2021. Het aantal gebruikers uit Latijns-Amerika groeide met 216%, uit Afrika en Midden-Oosten met 152% en uit Europa met 142%.

Advertentie

KuCoin handelsvolume bereikt mijlpaal

Het cumulatieve handelsvolume op de spot-markt en futures-markt van KuCoin schoot voorbij de mijlpaal van $2 biljoen dit jaar. Het volume groeide met ruim 180% ten opzichte van dezelfde periode in 2021 en bereikte een piek van $11 miljard in een dag op de spot-markt en zelfs $23 miljard op de futures-markt.

Hier trok vooral de Europese markt het voortouw met een volume van $482 miljard in de eerste helft van 2022, een groei van 391%. Daarna volgt de Latijns-Amerikaanse markt met een volume van $453 miljard, een groei van 189%. Op de derde plek volgt Afrika en het Midden-Oosten met een volume van $392 miljard en een groei van 251%.

Coinbase’ Base nu het leidende netwerk op Ethereum volgens nieuwe data
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

137 nieuwe crypto genoteerd op KuCoin

Verder meldt het rapport dat KuCoin al 137 nieuwe cryptocurrencies op zijn handelsplatform heeft genoteerd (gelist) dit jaar, waarvan 31 hun ‘wereldpremière’ maakten op de exchange. Dat brengt het totale aantal crypto op KuCoin boven de 700 tokens.

Tot slot blijkt dat KuCoin ook 300 nieuwe werknemers heeft aangenomen dit jaar, vooral voor onderzoek en ontwikkeling. KuCoin heeft wereldwijd nu meer dan 1.000 werknemers in dienst.

KuCoin heeft zo enorm kunnen groeien dit jaar omdat het bedrijf $150 miljoen ophaalde in een recente financieringsronde. De exchange wordt nu gewaardeerd op maar liefst $10 miljard. KuCoin lanceerde daarnaast ook dit jaar zijn nieuwe non-fungible token (NFT) marktplaats ‘Windvane’, een ontwikkelingsfonds van $100 miljoen en onlangs nog zijn nieuwe KuCoin Wallet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie