Kevin Schijven Kevin Schijven
10/05/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2022 16:30

Bitcoin beurs KuCoin nu $10 miljard waard na $150 miljoen investering

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beurs KuCoin nu $10 miljard waard na $150 miljoen investering

Investeerders kopen juist bij door de gedaalde prijzen. Bron: The Balance

KuCoin, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft op 10 mei een Series B financieringsronde bekendgemaakt van $150 miljoen. Met deze nieuwste financiering wordt de crypto exchange nu op maar liefst $10 miljard gewaardeerd.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Dieper in Web 3.0: Wallets, DeFi, NFT & GameFi

KuCoin wil met het nieuwe kapitaal zijn diensten verder uitbreiden en vooral dieper op Web 3.0 ingaan. De exchange zal investeren in onder andere crypto wallets, decentralized finance (DeFi), non-fungible token (NFT) platforms en GameFi. De laatste is een relatief nieuwe combinatie van blockchain gaming en finance.

De Series B financieringsronde werd geleid door Jump Crypto en zag meerdere investeringsbedrijven participeren, waaronder Circle Ventures, IDG Capital en Matrix Partners. Tak Fujishima van Jump Crypto zegt het volgende hierover:

“KuCoin biedt een uitgebreid platform van crypto diensten aan een wereldwijd publiek, wat één van de vele redenen is waarom we er trots op zijn deze ronde te leiden. We zijn verheugd het bedrijf te ondersteunen terwijl het blijft groeien en zijn aanbod op het gebied van futures en margin-handel, lending, staking en passieve opbrengsten uit te breiden om de groei van Web 3.0 en de crypto markten te ondersteunen.”

Advertentie

Verbetering van prestaties en beveiliging van KuCoin

Daarnaast gaat KuCoin een deel van de nieuwe investering gebruiken om het handelssysteem van de exchange te verbeteren. Het persbericht spreekt over een tienvoudige prestatieverbetering waarmee het handelsplatform zijn 18 miljoen klanten beter kan bedienen. Ook wil KuCoin de beveiliging van het handelsplatform verbeteren.

“Het vertrouwen van prominente investeerders, waaronder Jump Crypto en Circle Ventures, verstevigt onze visie dat op een dag iedereen met crypto bezig zal zijn. KuCoin is gebouwd voor alle klassen van investeerders, en we geloven dat deze nieuwe investeerders en partners zullen bijdragen om KuCoin synoniem te maken met een veilige en betrouwbare toegangspoort tot de crypto wereld.”

Aldus Johnny Lyu, CEO van KuCoin. KuCoin wil KCC, de openbare blockchain die gebouwd is door KuCoin’s community, een centraal onderdeel laten zijn van dit decentrale ecosysteem.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie