Kevin Schijven Kevin Schijven
01/06/2022 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2022 11:00

Bitcoin exchange KuCoin lanceert wallet voor crypto, DeFi, NFT en meer

Nieuws
Bitcoin exchange KuCoin lanceert wallet voor crypto, DeFi, NFT en meer

KuCoin, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, gaat een eigen wallet voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) lanceren. Dat kondigt het bedrijf op 1 juni aan middels een persbericht.

De website voor KuCoin Wallet lanceert nog later vandaag en biedt gebruikers toegang tot de nieuwe dienst. De app voor de wallet lanceert naar verwachting later deze maand met een bètatest nog begin deze maand.

KuCoin meldt dat de nieuwe wallet eenvoudig is om te gebruiken en zogenaamde multi-chain aggregation ondersteunt. Je kunt crypto als BTC, ETH, USDT, USDC, BNB en meer opslaan in de wallet.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe crypto-wallet gericht op Web3

KuCoin meldt verder dat de wallet de volgende stap is in de reis naar Web3 van het bedrijf. De wallet ondersteunt dan ook Web3 functionaliteit als decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT) en GameFi, een combinatie van gaming en finance.

De nieuwe wallet zal hiervoor integreren met Windvane, de nieuwe “one-stop-shop” NFT marktplaats van KuCoin. Ook ligt de nadruk op beveiliging in de nieuwe wallet, meldt de exchange, die gecontroleerd is door Hacken, een cybersecuritybedrijf voor Web3 projecten.

“Als toegangspoort tot het Web3 netwerk, zijn crypto-wallets een belangrijke vereiste voor gebruikers om deel te nemen aan het gedecentraliseerde ecosysteem. Ze zijn ondertussen veel verder ontwikkeld dan alleen een methode om digitale assets op te slaan. De lancering van de officiële website van KuCoin Wallet is bewijs van de vastberadenheid van KuCoin om op een kritiek moment de Web3 sector te betreden.”

Aldus Johnny Lyu, CEO van KuCoin. Jeff, hoofd van KuCoin Wallet, zegt:

“KuCoin hoopt altijd beter in te spelen op de behoeften van alle soorten beleggers. De release van de officiële website van KuCoin Wallet is de volgende stap voor KuCoin in de verkenning van Web3.”

Advertentie

KuCoin begint 2022 indrukwekkend

KuCoin heeft al een zeer sterk jaar achter de rug, ondanks de dalende koersen. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat het aantal gebruikers op de exchange met 500% is toegenomen in 2022. Kort daarvoor haalde de exchange $150 miljoen op in een financieringsronde waardoor KuCoin nu op maar liefst $10 miljard wordt gewaardeerd. Vorige maand lanceerde KuCoin de Windvane NFT marktplaats samen met een fonds van $100 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie