Timo Bult Timo Bult
15/11/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 18:04

Bitcoin onder $19.000, dit kan je doen om de pijn te beperken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin onder $19.000, dit kan je doen om de pijn te beperken

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

De cryptomarkt bevindt zich in een lastige situatie. De meeste koersen staan in het rood en menig crypto investeerder zal zich op dit moment afvragen wat te doen. Er zijn een aantal opties die nu een uitkomst kunnen bieden en de pijn kunnen verzachten. Let op: dit is géén financieel advies.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin ‘DCA’en’

Bitcoin (BTC) is nog altijd de koning der crypto; het is de oudste cryptocurrency en ook de grootste. Velen zien BTC dan ook als een veilige haven binnen crypto. Een handelsstrategie die de sommige Bitcoiners op dit moment toepassen is “dollar-cost averaging (DCA).” Dit is een strategie waarmee je gespreid over een langere periode een positie opbouwt door kleine beetjes bitcoins te kopen, dit in plaats van in een keer een grote bitcoin aankoop te doen.

De Nederlandse crypto exchange Coinmerce biedt daarnaast nog een interessante optie, namelijk Coinmerce Earn. Met deze dienst kan je een passief inkomen verdienen met je cryptovermogen. In plaats van je crypto alleen maar vast te houden tijdens het DCA’en, kan je met Earn een extra zakcentje verdienen. Hier zijn natuurlijk wel risico’s aan verbonden zoals te lezen in de Coinmerce review.

Nog geen account bij Coinmerce? Maak hier direct een account aan en ontdek wat Coinmerce Earn te bieden heeft!

Advertentie

Crypto staken hoeft niet moeilijk te zijn via een cryptobeurs

Naast bitcoin zijn er nog een hoop andere crypto op de markt. Een aantal van deze cryptocurrencies zijn gebaseerd op proof-of-stake (PoS) protocollen, wat inhoudt dat je kan stakenOok hiermee verdien je een passief inkomen. Hoe dit inkomen gegenereerd wordt zit echter net iets anders dan de bovengenoemde optie.

Waar Coinmerce Earn een passief inkomen genereert door crypto uit te lenen aan een derde partij, is het staken van crypto het vastzetten van coins om bij te dragen aan de beveiliging van een netwerk. Dit staken gebeurt meestal binnen een wallet. Per netwerk verschilt het proces, dus doe eerst goed onderzoek naar hoe je jouw crypto precies kan staken.

Via een crypto exchange als Coinmerce is het echter een stuk makkelijker. Zij regelen het staking-proces volledig. Het enige wat je hoeft te doen is dus crypto vasthouden! Ook hier kleven risico’s aan, zo geldt de crypto vuistregel “not your keys, not your coins.” Overweeg altijd eerst hoe je jouw risico wilt spreiden voordat je ergens in investeert.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie