Bitvavo kampt met phishing scams, zo bescherm je jezelf

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo kampt met phishing scams, zo bescherm je jezelf

Foto: Bitvavo

Hacks zijn hard toegenomen in de cryptocurrency wereld dit jaar. Vrijwel elke week is op Crypto Insiders te lezen over een nieuwe hack en diefstal in de crypto-industrie. Gebruikers van de populaire Nederlandse Bitvavo exchange kampen nu met phishing scams, en daarom legt de exchange uit op een supportpagina hoe je je kunt beschermen.

Bescherming tegen scammers

Bitvavo heeft al een tijdje een anti-phishing functie om gebruikers te beschermen tegen oplichters. Dit is een code die je zelf in kunt stellen en zowel uit cijfers, letters als vreemde tekens mag bestaan. Op Twitter schrijft het bedrijf dat er op dit moment phishing-e-mails rondgaan, het is nu dus extra belangrijk om de code te gebruiken en om te controleren of deze in je e-mails van Bitvavo staan.

Je kunt de functie aanzetten via instellingen op de site van Bitvavo of in de app. Op de website vindt je de instellingen in het menu als je rechtsboven op je naam klikt. Daarna klik je bovenaan op ‘Veiligheid’ en ‘Anti-phishing code’ direct onder ‘Wachtwoorden.’

Bitvavo doet het volgens het boekje

Bitvavo is de afgelopen tijd vaker positief in het nieuws geweest. Zo probeert het bedrijf hard om mee te werken met Europese regulatoren, die vrij streng zijn. De nieuwe MiCA-wetgeving vond de exchange daarom juist positief omdat het voor eerlijke concurrentie zonder dat de karakteristieken van cryptocurrencies worden weggereguleerd.

Het handelsplatform is verder erg vooruitstrevend met beveiligingsmaatregelen, zo blijkt wel uit het brede aanbod veiligheidsinstellingen. In onze review van het platform prezen we het bedrijf om de veiligheidsfuncties.

Verder heeft Bitvavo onlangs voor drie nieuwe tokens ondersteuning voor staking toegevoegd. Hiermee bescherm je een netwerk, daarvoor krijg je beloond. In een interview verklaarde een medewerker dat het bedrijf marktleider wil worden in Europa. Je kunt via deze link een nieuw Bitvavo account aanmaken.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie