Simon Bosch Simon Bosch
09/07/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2023 13:00

Bitvavo ziet gigantische crypto instroom vanuit Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo ziet gigantische crypto instroom vanuit Binance

Foto: Bitvavo

Halverwege juni maakte Binance bekend dat het vertrekt uit de Nederlandse markt, omdat het geen vergunning voor crypto-serviceprovider kon krijgen. Kort hierna bood Bitvavo een welkomstbonus aan aan Binance-klanten als ze hun activa naar Bitvavo zouden verplaatsen. Dit lijkt een succes te zijn, er stromen namelijk al tientallen miljoenen van het ene platform naar het andere.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 20 euro gratis wanneer je via deze link een account aanmaakt.

Grote crypto exchange verliest €24 miljoen door gehaaide hack
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitvavo groeit hard door Binance

Dat schrijft Bitvavo in een persbericht. Het Nederlandse bedrijf geeft 20 euro aan crypto cadeau als gebruikers een nieuw account aanmaken. Daarnaast ontvangen gebruikers over de activa die vanuit een Binance-wallet worden verplaatst naar Bitvavo een rente die op kan lopen tot 500 euro.

Veel Binance-klanten blijken hier wel interesse in te hebben. Volgens Bitvavo verstuurden zij namelijk al tientallen miljoenen euro’s van Binance-wallets naar die van Bitvavo. De Amsterdamse exchange ziet het bedrag met de dag groeien en denkt dat het totaal zal uitmonden rond de honderden miljoenen euro’s.

De instromen zijn volgens het platform geen probleem. “Ondanks de grote instroom van nieuwe klanten, kan Bitvavo iedereen soepel onboarden binnen de reguliere periode,” verklaart het bedrijf. Er lopen bovendien vergunningsaanvragen voor verschillende landen in Europa. Zo kreeg het vorig jaar een vergunning voor Italië.

Het gaat bovendien niet alleen om Nederlandse klanten. Ook mensen uit andere Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Spanje, toonden interesse in de overstap, terwijl Binance niet eens in het buitenland reclame maakt.

Advertentie

Bitvavo heeft de wind in de rug

Het initiatief van de welkomstbonus past volgens Bitvavo in zijn strategie voor de komende jaren. Het verwacht dat in de toekomst meer crypto exchanges zullen stoppen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij het Nederlandse LiteBit.

De hoge bijkomende kosten voor regulatie en de enorme concurrentie werden dit bedrijf te veel, waarna Bitvavo van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) toestemming kreeg om het klantenbestand van LiteBit over te nemen. Echter was dit bedrijf minuscuul vergeleken met Binance, dat ook op dit moment nog de grootste exchange ter wereld is wat volume betreft.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie