Timo Bult Timo Bult
05/07/2023 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2023 17:30

Bitvavo’s crypto overstapbonus: De meest gestelde vragen beantwoord

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo's crypto overstapbonus: De meest gestelde vragen beantwoord

Foto: Bitvavo

Op 17 juli sluit crypto exchange Binance zijn deuren in Nederland. Crypto-handelaren en -investeerders zijn daarom op zoek naar een nieuw adres voor al hun crypto-zaken. De Nederlandse crypto exchange Bitvavo maakt het voor overstappers gemakkelijk om over te stappen. In dit artikel worden een aantal belangrijke vragen beantwoord omtrent het overstappen van Binance naar Bitvavo.

Wil je overstappen van Binance naar Bitvavo? Dan is het allereerst noodzakelijk om een account aan te maken. Via deze link ontvangen nieuwe gebruikers 20 euro gratis tegoed én handel je de eerste 10.000 euro aan crypto helemaal gratis.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Welke crypto kunnen worden overgemaakt naar Bitvavo?

De allerbelangrijkste vraag is natuurlijk, welke crypto kan je overmaken van Binance naar Bitvavo? De Nederlandse exchange ondersteunt momenteel meer dan 190 cryptocurrencies.

In dat lijstje vinden we grote namen als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en ripple (XRP). Maar ook kleinere altcoins behoren tot het assortiment van Bitvavo, zoals ethereum name service (ENS) en fetch.ai (FET). Kijk op de website van Bitvavo voor een volledig overzicht.

Advertentie

Hoe krijg ik de Bitvavo overstapbonus?

Zoals eerder vermeld krijgen nieuwe gebruikers 20 euro gratis wanneer zij via deze link een account aanmaken. Maar ook bestaande gebruikers ontvangen een bonus. Op alle van Binance overgemaakte crypto betaalt Bitvavo namelijk 10% rente. Deze actie geldt overigens ook voor crypto overgemaakt vanuit OKX, een andere exchange die ermee stopt in Nederland.

Deze actie loop tot en met 31 juli en heeft een maximum van 500 euro. Het opgespaarde bedrag wordt vervolgens automatisch in euro’s in je Bitvavo-account gestort. Deze betaling zal op 15 augustus plaatsvinden. Dit betekent dus wel dat hoe eerder gebruikers overstappen, hoe meer zij potentieel kunnen opsparen.

Cryptobeurs Binance ontvangt miljoenen boete van Canadese overheid
Cryptobeurs Binance ontvangt miljoenen boete van Canadese overheid

Als Bitvavo mijn crypto niet ondersteunt, wat dan?

Aangezien Binance een gigantisch aanbod heeft kan het natuurlijk voorkomen dat je een cryptocurrency in je portfolio hebt zitten die Bitvavo niet ondersteunt. In dat geval zijn er een aantal opties.

Ten eerste kan je ervoor kiezen de crypto te verhandelen voor een andere crypto die Bitvavo wél ondersteunt. Ben je een trouwe hodler en houd je de crypto liever vast, dan kan je er altijd nog voor kiezen om het over te maken naar een eigen wallet. Tot slot kan je er natuurlijk ook voor kiezen de crypto over te maken naar een exchange die jouw crypto wel ondersteunt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Belangrijke dingen om op te letten

Het overmaken van crypto kan risico met zich meebrengen. Mocht je bijvoorbeeld het verkeerde wallet-adres invullen, dan kan de crypto voor altijd verloren gaan. Het is daarom van belang dat je goed oplet tijdens het proces.

Kies op Bitvavo de cryptocurrency die je wil overmaken. Klik vervolgens op “storten” om het adres te zien dat je bij Binance moet gebruiken voor het storten. Bij sommige crypto’s, zoals XRP, EOS en NEM, dien je naast het wallet-adres ook een tag/memo mee te geven. Deze tag/memo is op dezelfde Bitvavo-pagina te zien als waar je het wallet-adres ziet.

Bovendien is het van belang dat je aan de Binance-zijde van de transactie het juiste netwerk kiest. Sommige cryptocurrencies kunnen via verschillende netwerken worden verstuurd. Het is in dit geval belangrijk dat je de crypto altijd verstuurt via het originele netwerk van de desbetreffende cryptocurrency.

Crypto pro tip: Maak eerst een klein bedrag over en controleer of het heelhuids aankomt. Is dat het geval? Dan kan je overgaan op het overmaken van grotere bedragen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie