Rico Engelbarts
10/12/2018 07:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2018 07:29

Bitwise lanceert Bitcoin en Ethereum fondsen – claimt grote interesse onder institutionele investeerders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitwise_lanceert_bitcoin_en_ethereum_fondsen_claimt_grote_interesse_onder_institutionele_investeerders

De partij achter ‘s werelds eerste cryptocurrency indexfonds, Bitwise Asset Management, heeft twee nieuwe ‘liquide beta’ fondsen opgericht exclusief voor Bitcoin (BTC) en Ether (ETH): Het Bitwise Bitcoin Fund en Bitwise Ethereum Fund zijn beschikbaar via twee investeringsklassen: institutionele aandelen en investeringsaandelen.
De twee nieuwe fondsen worden aangeprezen als een goedkoop alternatief voor opties, die vaak extra kosten met zich meebrengen.
De BTC en ETH fondsen bieden investeerders dezelfde rendementen die beschikbaar zijn voor BTC en ETH investeerders, inclusief hard forks en airdrops. Bitwise bewaart de cryptos in cold storage via een institutionele derde partij. Bitwise’ institutionele aanbieding heeft een all-in kostenratio van 1,0% met een minimum investering van $1 miljoen, terwijl de investeerders aanbieding een kostenratio van 1,5% biedt met een minimum investering van $25.000.

Binance oprichter lanceert nieuw ‘impactvol’ project
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Institutionele interesse houdt aan

Ondanks de bear markt van de afgelopen maanden laat Matt Hougan, hoofd Global Research bij Bitwise, weten dat instituties vooralsnog een sterke vraag naar BTC en ETH fondsen hebben. Zo blijven sommige partijen hun posities vergroten, waar anderen het juist gebruiken als een kans om toe te treden tot de markt:

Gezien er veel positieve ontwikkelingen op komst zijn, zoals de lancering van Bakkt of Fidelity digital assets en de ontwikkelingen omtrent grote institutionele investeerders zoals Yale University en Stanford University, blijft er veel vraag naar bitcoin en ether fondsen van hoge kwaliteit.

Hunter Horsley, CEO van Bitwise Asset Management, is van mening dat de huidige status van de crypto-markt ook een uiterst gunstige gelegenheid presenteert voor investeerders om voor zeer lage prijzen toe te treden tot de markt. Horsley voegde hieraan toe:

Hoewel het ETF nog niet goedgekeurd is zijn investeerders en adviseurs al zeer enthousiast over het fonds, gezien het professioneel gemanaged is en makkelijk toegang biedt tot ‘best-in-class’ bewaring, handel, (belasting)reportage, en het een veilige mogelijkheid biedt om mee te doen aan evenementen zoals hard forks en airdrops.

Bitwise wordt ondersteund door enkele grote namen in de crypto-sector, waaronder Blockchain Capital, Khosla Ventures, en Naval Ravikant. Naast de BTC en ETH fondsen hoopt de Asset Manager ook binnenkort een crypto ETF te lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie