bitwise_lanceert_bitcoin_en_ethereum_fondsen_claimt_grote_interesse_onder_institutionele_investeerders

Bitwise lanceert Bitcoin en Ethereum fondsen – claimt grote interesse onder institutionele investeerders

5

De partij achter ‘s werelds eerste cryptocurrency indexfonds, Bitwise Asset Management, heeft twee nieuwe ‘liquide beta’ fondsen opgericht exclusief voor Bitcoin (BTC) en Ether (ETH): Het Bitwise Bitcoin Fund en Bitwise Ethereum Fund zijn beschikbaar via twee investeringsklassen: institutionele aandelen en investeringsaandelen.

De twee nieuwe fondsen worden aangeprezen als een goedkoop alternatief voor opties, die vaak extra kosten met zich meebrengen.

De BTC en ETH fondsen bieden investeerders dezelfde rendementen die beschikbaar zijn voor BTC en ETH investeerders, inclusief hard forks en airdrops. Bitwise bewaart de cryptos in cold storage via een institutionele derde partij. Bitwise’ institutionele aanbieding heeft een all-in kostenratio van 1,0% met een minimum investering van $1 miljoen, terwijl de investeerders aanbieding een kostenratio van 1,5% biedt met een minimum investering van $25.000.

Institutionele interesse houdt aan

Ondanks de bear markt van de afgelopen maanden laat Matt Hougan, hoofd Global Research bij Bitwise, weten dat instituties vooralsnog een sterke vraag naar BTC en ETH fondsen hebben. Zo blijven sommige partijen hun posities vergroten, waar anderen het juist gebruiken als een kans om toe te treden tot de markt:

Gezien er veel positieve ontwikkelingen op komst zijn, zoals de lancering van Bakkt of Fidelity digital assets en de ontwikkelingen omtrent grote institutionele investeerders zoals Yale University en Stanford University, blijft er veel vraag naar bitcoin en ether fondsen van hoge kwaliteit.

Hunter Horsley, CEO van Bitwise Asset Management, is van mening dat de huidige status van de crypto-markt ook een uiterst gunstige gelegenheid presenteert voor investeerders om voor zeer lage prijzen toe te treden tot de markt. Horsley voegde hieraan toe:

Hoewel het ETF nog niet goedgekeurd is zijn investeerders en adviseurs al zeer enthousiast over het fonds, gezien het professioneel gemanaged is en makkelijk toegang biedt tot ‘best-in-class’ bewaring, handel, (belasting)reportage, en het een veilige mogelijkheid biedt om mee te doen aan evenementen zoals hard forks en airdrops.

Bitwise wordt ondersteund door enkele grote namen in de crypto-sector, waaronder Blockchain Capital, Khosla Ventures, en Naval Ravikant. Naast de BTC en ETH fondsen hoopt de Asset Manager ook binnenkort een crypto ETF te lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.045,30 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.035,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.914,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.905,96 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.043,40 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.150,00 Kopen
Laatste nieuws