Timo Bult Timo Bult
05/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2019 06:00

Blockchain en Bitcoin.com gaan eigen cryptocurrency exchanges lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
blockchain_en_bitcoin_com_gaan_eigen_cryptocurrency_exchanges_lanceren

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Blockchain en Bitcoin.com gaan allebei een eigen cryptocurrency exchange lanceren. Dit melden de partijen in een aankondiging. Op de exchange van Bitcoin.com zullen onder andere Simple Ledger Protocol (SLP)-tokens beschikbaar zijn.
Blockchain biedt onder andere een blockchain-verkenner en een wallet-dienst. In de blogpost stelt het dat de nieuwe cryptocurrency exchange, PIT genaamd, de nadelen van huidige exchanges niet kent:

We blijven gefrustreerd over een groot deel van de [crypto] markt: exchanges. Ik gebruik sinds 2011 exchanges en en heb sindsdien niet veel verbetering gezien. Ze zijn onbetrouwbaar, illiquide en vaak oneerlijk. Ze moedigen gebruikers aan om hun crypto gedeponeerd te houden in plaats van ze te beveiligen met hun eigen private keys.

PIT zal de wallet-dienst integreren met de exchange. Zodoende blijft de cryptocurrency die wordt verhandeld binnen het ecosysteem van Blockchain. De exchange zal in het begin 26 handelsparen aanbieden en zal beschikbaar zijn in meer dan 200 landen.
Het op bitcoin cash (BCH) gefocuste Bitcoin.com zal ook een eigen exchange gaan lanceren. De exchange zal Exchange.Bitcoin.com genoemd gaan worden waarmee gebruik wordt gemaakt van de zeer bekende domeinnaam. In de aankondiging stelt het:

Hoewel ons bedrijf verwacht dat het bitcoin cash-netwerk wereldwijd door de massa zal worden geaccepteerd, vinden we het ook belangrijk om vrije markten en keuzevrijheid te promoten,

Op de exchange zullen onder andere Simple Ledger Protocol (SLP)-tokens beschikbaar zijn. Dit zijn tokens gebouwd op de Bitcoin Cash-blockchain (vergelijkbaar met de Omni Layer op Bitcoin) die zijn ontworpen om meer Ethereum-achtige functionaliteiten te bieden. Populaire tokens die op de Bitcoin.com-exchange beschikbaar zullen zijn, zijn Honk Honk en de Taylor Swift-token.
Vorige week maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie