Coinbase aandelen stijgen met 18% na verrassende aankondiging

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Foto: askarim/Shutterstock

Gisteren steeg de koers van Coinbase (COIN) aandelen met ruim 18% tot een piek van $115. De flinke stijging volgde na een verrassende aankondiging van Blackrock, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders. Blackrock gaat samenwerken met Coinbase om een verbeterde bitcoin (BTC) service aan te bieden aan institutionele klanten. Momenteel is de prijs wat afgekoeld en staat de koers op $88,90 (na sluiting van de Amerikaanse beurs op 4 augustus).

Zwaar jaar na beursgang Coinbase

Coinbase is een grote cryptocurrency exchange dat ruim een jaar geleden als eerste crypto exchange ooit beursgang maakte. Coinbase heeft inmiddels bijna 100 miljoen gebruikers en ruim $250 miljard aan (verhandelbaar) kapitaal.

De COIN koers had het afgelopen jaar echter zwaar door de dalende crypto-markt. Daarnaast heeft de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) een onderzoek ingesteld tegen het bedrijf en werd onlangs nog een oud-topman van het bedrijf aangeklaagd voor handelen met voorkennis.

Het negatieve nieuws zorgde er zelfs voor dat institutionele investeerders een grote hoeveelheid aandelen verkochten. Zo kondigde Cathie Wood, CEO van het populaire investeringsfirma Ark Invest, vorige week aan 1,4 miljoen aandelen te voorkopen. Dit heeft geresulteerd in een koersdaling van een piek van ruim $340 tot een dal van onder de $50. De samenwerking met Blackrock lijkt voor nu het tij te keren voor Coinbase en brengt weer vertrouwen onder investeerders.

Coinbase samenwerking ook positief voor bitcoin

De aankondiging van de Coinbase en Blackrock samenwerking had een positief effect op de aandelenkoers van Coinbase, maar het kan ook een positieve impact hebben op de bitcoin koers. De samenwerking kan mogelijk meer instititionele investeerders naar bitcoin aantrekken. Dit soort investeerders spelen meestal met veel grotere bedragen dan particuliere investeerders en deze samenwerking kan dus voor een nieuwe grote geldstroom zorgen. Op de langere termijn is het aannemelijk dat dit een positieve ontwikkeling is voor bitcoin. Of Blackrock zich ook zal focussen op andere cryptocurrencies is nog onduidelijk.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie