Simon Bosch Simon Bosch
02/12/2023 20:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2023 15:09

Coinbase’ eigen crypto netwerk krijgt geen eigen token: slimme zet?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase-crypto-exchange-BASE-ethereum

Foto: Shutterstock/Sergei Elagin

Coinbase heeft begin dit jaar zijn eigen blockchain genaamd Base onthuld. Het layer 2-netwerk is ondanks wat startproblemen in korte tijd erg populair geworden, maar er is één opvallend verschil met andere projecten: er is geen token. Toch is het bedrijf niet van plan om hier verandering in te brengen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase plant geen eigen altcoin

Dat verklaarde Coinbase-CEO Brian Armstrong in een interview met Decrypt. Opvallend genoeg is het exact het tegenovergestelde als wat Coinbase’ topman van de juridische afdeling, Paul Grewal, in september verklaarde aan de crypto-krant. Grewal sloot niet uit dat het bedrijf ergens in de toekomst een eigen token zou introduceren.

Maar volgens Armstrong bestaat er momenteel geen plan voor zo’n token, en een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dit. Volgens de CEO is de crypto exchange erg blij met hoe het netwerk zich heeft ontwikkeld sinds de lancering in augustus. In slechts een aantal maanden was het al de op twee na grootste layer 2-blockchain. Op bepaalde momenten was het zelfs flink groter dan de twee grotere concurrenten, Optimism (OP) en Arbitrum (ARB).

Advertentie

Grote plannen voor Base blockchain

Het [netwerk] heeft al een [Total Value Locked, TVL] van ongeveer 500 miljoen, wat erg goed is,” verklaarde de topman. Bij de introductie had het al ongeveer een miljoen walletadressen die met het netwerk bezig waren. Het doel van de layer 2-chain is om Ethereum (ETH) beter schaalbaar te maken, en Coinbase heeft hier grote ambities in.

Om adoptie aan te moedigen wil de cryptobeurs de transactiekosten laten dalen naar 1 dollarcent en de snelheid opvoeren tot minder dan 1 seconde per transactie. Ongeveer 7% van alle transacties op Coinbase zou op dit moment gebruikmaken van layer 2-technologieën. Armstrong wil at dit deel veel groter wordt, wat meerdere jaren zou gaan kosten.

Base moet in de toekomst verder meer kunnen dan nu. Armstrong wil dat Base ook voor blockchains zoals Solana ondersteuning toe gaat voegen. Hij vergelijkt de verschuiving van layer 1-blockchains naar layer 2 met die van inbellen in de vroege fase van het internet naar breedband. Nu is het aan ontwikkelaars om applicaties voor het netwerk te maken – het enthousiasme bij ontwikkelaars zou al voelbaar zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie