Roy van Krieken Roy van Krieken
17/01/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 17:15

Crypto.com exchange schort opnames op, mogelijk hackers actief

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto.com moet 20 procent van zijn personeel ontslaan

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Grote crypto exchange Crypto.com, zoals we in Nederland Bitvavo hebben, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij tijdelijk geldopnames voor gebruikers hebben gepauzeerd. De reden zou verdachte activiteit zijn dat mogelijk effect heeft gehad op de klanten van de exchange. Volgens Crypto.com hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken dat hun crypto activa gevaar lopen.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

‘Verdachte activiteit’

Op Twitter liet het platform weten dat een kleine hoeveelheid gebruikers heeft laten weten dat zij bepaalde zorgen over hun accounts hadden. Blijkbaar was er wel degelijk iets aan de hand, want er werd spoedig actie ondernomen door de exchange. Op Twitter lieten verschillende gebruikers ook weten dat zij plotseling significante hoeveelheden cryptomunten kwijt waren.

“We hebben een kleine hoeveelheid gebruikers die verdachte activiteit op hun accounts hebben gemeld. We zullen opnames kortstondig pauzeren, terwijl ons team onderzoek doet. Alle geldmiddelen zijn veilig.”

Er werd naast het opschorten van opnames voor gebruikers ook een onderzoek naar de verdachte activiteit gestart. Op dit moment heeft dit onderzoek nog niet tot resultaten gezorgd en het is ook nog onbekend wanneer het voor gebruikers weer mogelijk wordt om geld op te nemen.

Diefstal

Een bekende crypto influencer, Ben Baller, liet op Twitter weten dat hij opeens 4,28ETH, met een waarde van zo’n $15.000, uit zijn Crypto.com gebruikersaccount miste. Hij meldt ook dat hij two-factor authentication had ingeschakeld op zijn account, hetgeen normaal gesproken goed tegen inbrekers moet beschermen.

https://twitter.com/BENBALLER/status/1482955116416172033

Daarom wordt het vermoeden gewekt dat mogelijke hackers in staat waren om sterke beveiliging te omzeilen. Dogecoin (DOGE) oprichter, Billy Markus, ook wel bekend onder de naam Shibetoshi Nakamoto, kwam wat interessante zaken op het spoor.

https://twitter.com/BillyM2k/status/1482982678324383746

Hij trekt ook zijn twijfels bij het bericht van Crypto.com dat alle geld middelen veilig zijn. Markus kan zelfs niet uitsluiten dat het hier gaat om een inside job of dat hackers toegang wisten te bemachtigen tot de hot wallet van de exchange.

De CEO van het handelsplatform laat weten dat alles inmiddels weer op orde zou moeten zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie