Simon Bosch Simon Bosch
18/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2023 19:00

Crypto exchange Binance ziet winst dalen en neemt nog meer maatregelen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Binance ziet winst dalen en neemt nog meer maatregelen

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De crypto-industrie groeit momenteel hard, zeker bij de grotere bedrijven die internationaal actief zijn. Dat bleek laatst uit een onderzoeksrapport. Maar bij Binance gaat het minder goed. Door een daling van de winst zou het korten op compensaties die werknemers kregen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto beurs Binance kort opnieuw op werknemers

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen binnen Binance. De tegemoetkomingen in kwestie zijn bijvoorbeeld voor mobiele telefoons, fitnessabonnementen en compensaties bij werken vanuit huis.

Het is niet de eerste keer dat Binance de kosten probeert te drukken. Begin juni maakte de exchange bekend dat het maar liefst 20% van zijn personeel heeft moeten ontslaan. Binance-CEO Changpeng Zhao (aka ‘CZ’) verklaarde toen dat het niet was wat het leek. Er had inderdaad een ontslagronde plaatsgevonden, maar Binance zou continu afscheid nemen van mensen die niet binnen het bedrijf zouden passen.

Patrick Hillman, Binance’ Chief Strategy Officer, maakte toen bekend dat ook toenemende druk vanuit overheden een belangrijke factor was. Beleidsmakers verwachten namelijk steeds meer van crypto-bedrijven, zoals omtrent het moeilijker maken van witwassen en identiteitscontroles. The Wall Street Journal noemt dan ook de ‘omstandigheden in de crypto-markt en regulatie’ als bepalende factoren voor de nieuwe maatregelen.

Dit nieuws kwam vlak nadat verschillende topmensen Binance hebben verlaten. Volgens sommigen kwam dit door persoonlijke redenen, maar volgens anderen waren bedrijfstechnische redenen ook factoren.

Advertentie

Handelsvolume op Binance flink gekrompen

Momenteel is Binance nog steeds ‘s werelds grootste crypto exchange, maar dat de winst is gedaald lijkt inderdaad te kloppen. Het bedrijf zal een groot deel van zijn winst halen uit de commissies die het rekent voor handelaren. Naast de prijzen van cryptocurrencies is het handelsvolume dus een belangrijke indicator voor de winst.

Helaas is het volume in de crypto-markt in het algemeen flink gekrompen, maar met name op Binance.US was de krimp enorm. Dat komt doordat al het volume is verplaatst naar handelsparen op basis van stablecoins.

Op Binance’ internationale tak was de krimp moeilijker te meten. Ook deze kant van het bedrijf heeft het zwaar met overheden en zelfs zijn eigen bankpartners. In september staakt Binance’ bank in Europa met het verwerken van SEPA-transacties van en naar Binance, en in Nederland is het al gestopt. Al deze maatregelen zullen het handelsvolume op Binance negatief hebben beïnvloed.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie