Ivo Melchers Ivo Melchers
02/06/2023 14:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 14:03

Nieuwe ontslagronde bij bitcoin beurs Binance is niet wat je denkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Op 31 mei stuurde Wu Blockchain een tweet de wereld in met daarin de vermelding dat Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, naar verluidt een nieuwe ontslagronde in gang had gezet. Meerdere bronnen zouden aan hem hebben bevestigd dat 20% van het totale personeelsbestand zijn/haar koffers konden gaan pakken. Hij voegde hieraan toe dat de ontslagen mogelijk te wijten zijn aan de huidige marktomstandigheden en het feit dat de cryptobeurs eerder teveel werknemers zou hebben aangenomen.

Het verhaal bleek de zoveelste keer te zijn dat Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, besloot te reageren met zijn befaamde ‘4’. Dit verwijst naar een eerdere tweet van 2 januari van CZ waarin hij zijn doelen voor dit jaar op een rijtje had gezet. Op nummer 4 stond het voornemen om FUD (Fear, Uncertainty en Doubt) te negeren.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance ontslaat, CZ reageert

CZ gaf in zijn tweet aan dat de grootmacht binnen de crypto industrie een zogenaamde ‘bottom-out’ programma hanteert om de geschiktheid van het personeel te boordelen:

‘’We nemen continu afscheid van mensen die niet goed bij het bedrijf passen. Velen van hen zijn geweldige mensen of presteren goed, maar passen misschien niet in onze unieke cultuur/situatie.”

CZ zegt dat dit een continu programma is die bovendien uitreikt tot andere aspecten van het bedrijf zoals kostenbesparingen, servers, vluchten en maaltijden. Hij voegt hieraan toe dat dit programma misschien wel de reden is waarom de beurs sinds zijn vierde maand na oprichting (vanaf oktober 2017) op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis winstgevend is gebleken.

CZ eindigt zijn tweet door te zeggen dat ze nog steeds op zoek zijn naar getalenteerde mensen om deze in dienst te nemen.

Toenemende regelgevende druk op crypto industrie

De chief strategy officer van Binance, Patrick Hillmann, liet ook van zich horen nadat het nieuws over de ontslagronde naar buiten kwam. Hij liet doorschemeren dat de reorganisatie tevens bedoeld is om de toenemende druk op de crypto wereld aan te pakken:

‘’Toezichthouders in bijna elke grote markt werken ook overuren om meer duidelijkheid te verschaffen over hun verwachtingen van de sector en de activaklasse in bredere zin, wat organisaties nog meer onder druk zet om zich aan te passen of buiten de boot te vallen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie