Robin Hazekamp Robin Hazekamp
18/12/2023 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2023 18:07

Crypto firma’s verzamelen ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto firma’s verzamelen ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

Foto: vesperstock/Shutterstock

Verschillende crypto bedrijven, waaronder Ripple en Coinbase, hebben geld bij elkaar gesprokkeld voor het ondersteunen van pro-crypto presidentskandidaten. De bedrijven hebben een totaal van $78 miljoen aan het Fairshake political action committee (PAC) verstrekt. Zij zullen ervoor zorgen dat het geld in de handen van crypto ondersteunende kandidaten terechtkomt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto bedrijven maken ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

Onder andere Coinbase CEO Brian Armstrong, Tyler and Cameron Winklevoss, Circle, Coinbase, Kraken, Messari en Andreessen Horowitz (a16z) hebben geld gedoneerd aan PAC. Het committee noemt het hun ‘war-chest’. De pot met geld zal gebruikt worden om Amerikaanse presidentskandidaten die voor crypto en blockchain-ontwikkeling zijn, te ondersteunen.

Ook Ripple CEO Brad Garlinghouse zegt dat het bedrijf van de partij is. Hoeveel het bedrijf precies heeft gedoneerd is niet bekend. In een post op X vertelt Garlinghouse:

“Team Ripple zet een voet tussen de deur en neemt samen met andere industrieleiders het voortouw om pro-innovatie en pro-cryptokandidaten te steunen in de Amerikaanse verkiezingen van 2024.”

Daarnaast refereert hij aan de verschillende lopende rechtszaken tussen de Amerikaanse financiële waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), en crypto bedrijven. Hij schrijft dat de macht en invloed van de SEC gevaarlijk kan zijn voor de Verenigde Staten:

“Overdreven regelgeving (vooral van de SEC) duwt de VS actief in de verkeerde richting en andere landen profiteren volop van het gebrek aan leiderschap van de VS. We moeten leiders naar voren schuiven die voorstander zijn van innovatie en de weg wijzen naar verantwoorde regelgeving.”

Advertentie

Fairshake geeft $1,2 miljoen uit aan televisiecampagnes

Ook Chris Dixon, oprichter en algemeen directeur van Andreessen Horowitz (a16z), zegt bij te willen dragen. De firma zal eveneens geld doneren aan de Fairshake PAC om te gebruiken in 2024. Zodoende kunnen volgens Dixon er duidelijke regels worden opgesteld om technologische innovatie te ondersteunen. Ook worden volgens hem de ‘slechteriken’ zo uitgesloten.

Volgens het politieke blad Politico heeft de Fairshake PAC al $1,2 miljoen gespendeerd aan reclamecampagnes op de Amerikaanse televisie.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie