Robin Hazekamp Robin Hazekamp
18/12/2023 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2023 18:07

Crypto firma’s verzamelen ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto firma’s verzamelen ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

Foto: vesperstock/Shutterstock

Verschillende crypto bedrijven, waaronder Ripple en Coinbase, hebben geld bij elkaar gesprokkeld voor het ondersteunen van pro-crypto presidentskandidaten. De bedrijven hebben een totaal van $78 miljoen aan het Fairshake political action committee (PAC) verstrekt. Zij zullen ervoor zorgen dat het geld in de handen van crypto ondersteunende kandidaten terechtkomt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto bedrijven maken ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

Onder andere Coinbase CEO Brian Armstrong, Tyler and Cameron Winklevoss, Circle, Coinbase, Kraken, Messari en Andreessen Horowitz (a16z) hebben geld gedoneerd aan PAC. Het committee noemt het hun ‘war-chest’. De pot met geld zal gebruikt worden om Amerikaanse presidentskandidaten die voor crypto en blockchain-ontwikkeling zijn, te ondersteunen.

Ook Ripple CEO Brad Garlinghouse zegt dat het bedrijf van de partij is. Hoeveel het bedrijf precies heeft gedoneerd is niet bekend. In een post op X vertelt Garlinghouse:

“Team Ripple zet een voet tussen de deur en neemt samen met andere industrieleiders het voortouw om pro-innovatie en pro-cryptokandidaten te steunen in de Amerikaanse verkiezingen van 2024.”

Daarnaast refereert hij aan de verschillende lopende rechtszaken tussen de Amerikaanse financiële waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), en crypto bedrijven. Hij schrijft dat de macht en invloed van de SEC gevaarlijk kan zijn voor de Verenigde Staten:

“Overdreven regelgeving (vooral van de SEC) duwt de VS actief in de verkeerde richting en andere landen profiteren volop van het gebrek aan leiderschap van de VS. We moeten leiders naar voren schuiven die voorstander zijn van innovatie en de weg wijzen naar verantwoorde regelgeving.”

Advertentie

Fairshake geeft $1,2 miljoen uit aan televisiecampagnes

Ook Chris Dixon, oprichter en algemeen directeur van Andreessen Horowitz (a16z), zegt bij te willen dragen. De firma zal eveneens geld doneren aan de Fairshake PAC om te gebruiken in 2024. Zodoende kunnen volgens Dixon er duidelijke regels worden opgesteld om technologische innovatie te ondersteunen. Ook worden volgens hem de ‘slechteriken’ zo uitgesloten.

Volgens het politieke blad Politico heeft de Fairshake PAC al $1,2 miljoen gespendeerd aan reclamecampagnes op de Amerikaanse televisie.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie