Simon Bosch Simon Bosch
26/12/2023 21:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 15:45

Crypto fondsen zien weer enorme groei, ondanks tegenslag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto fondsen zien weer enorme groei, ondanks tegenslag

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Vorige week had beursfondsaanbieder CoinShares niet zulk goed nieuws: de beursfondsen hebben twee weken geleden een einde gemaakt aan de enorme wekenlange instroom van nieuw kapitaal. Toch was dit maar van korte duur; deze fondsen zijn opnieuw flink gegroeid.

Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier

Crypto fondsen groeien weer

Dat blijkt uit nieuwe gegevens van CoinShares. Op sociale mediaplatform X suggereert CoinShares’ onderzoekshoofd James Butterfill dat het wekelijkse onderzoeksrapport in verband met de feestdagen nog even op zich laat wachten. Toch heeft hij wel de data van vorige week onthuld.

De gemeten fondsen zijn vorige week met 102,7 miljoen dollar gegroeid. Dat is een forse verbetering ten opzichte van twee weken geleden, toen krompen ze namelijk nog met 15,8 miljoen dollar. Ook ten opzichte van vorige week betreft het een flink verbetering; toen groeiden de fondsen met 42,8 miljoen dollar.

Advertentie

Bitcoin aan kop in aanloop naar ETF’s

Zoals meestal groeiden beursproducten voor bitcoin (BTC) weer het hardst – met 87,6 miljoen dollar om precies te zijn. Ethereum (ETH) deed in 2023 regelmatig niet mee met de groeiende trends van de concurrerende coins, maar vorige week gold dat juist niet.

Deze fondsen zagen namelijk een totale groei van 7,9 miljoen dollar. Daarmee is de netto-groei voor dit jaar op slechts 23 miljoen dollar komen te liggen. Het is een schril contrast vergeleken met bitcoin-fondsen, die dit jaar met 1.758 miljoen dollar groeiden.

Solana (SOL) fondsen deden het vorige week ook iets rustiger aan en groeiden met 7,9 miljoen dollar. Toch blijft deze altcoin razend populair bij investeerders. De solana koers is dit jaar al met zo’n 1.100% gestegen. Andere altcoins deden het eveneens wat rustig aan. Cardano (ADA) Exchange Traded Products (ETP’s) groeiden met slechts 1 miljoen dollar tot een totale marktwaarde van slechts 69 miljoen dollar.

Ook valt op dat het geld uit eigenlijk alle landen komt. Meestal nemen een paar landen zoals de VS of enkele Europese landen het voortouw, maar nu was het bedrag redelijk verdeeld. Alleen investeerders uit Zweden verkochten netto zo’n 8,7 miljoen dollar. Landen die te klein waren om mee te nemen zorgden voor netto-verkopen van 0,8 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie