Simon Bosch Simon Bosch
21/08/2023 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 15:05

Crypto nog op Binance? Zo haal je je coins er veilig vanaf

Nieuws
Crypto nog op Binance? Zo haal je je coins er veilig vanaf

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Binance maakte in juni bekend zich volledig terug te trekken uit Nederland. Het verkrijgen van de juiste vergunningen was namelijk te ingewikkeld, waardoor het eieren voor zijn geld heeft gekozen. Niet veel later stopte het ook met zijn diensten in België. Alle Nederlandse klanten moesten hun activa vóór 17 augustus van het platform halen. Heb je dat niet gedaan? Niet getreurd, met een beetje moeite kun je je geld nog terugvragen.

2 crypto ineens razendpopulair, verslaan ETH en SOL in volume op Bitvavo

Bitcoin van Binance halen kan nog steeds

Sinds 17 augustus zijn alle Binance-accounts uit Nederland op non-actief gesteld. Dat betekent dat je niet meer op Binance kunt handelen, en ook niet meer gebruik kunt maken van de andere diensten die het bedrijf biedt. Na jaren van een succesvol bestaan in Nederland kwam de stop voor sommigen wellicht erg plotseling.

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om de zeggenschap over je coins weer terug te krijgen. Na 17 augustus heeft Binance namelijk alle overgebleven tegoeden van Nederlanders omgezet in USDT. Als je je tegoeden hebt laten staan, dan heb je nog de mogelijkheid om je geld op te nemen door een handmatige aanvraag in te dienen.

Je moet dan inloggen en naar de “Asset” pagina gaan. Vervolgens zal je automatisch doorverwezen worden naar de pagina waarop alle crypto in jouw Binance-account staan weergegeven. Per crypto kan je een aanvraag indienen om je crypto te redeemen. Je kan hierbij zelf kiezen naar welke wallet je het wilt versturen. Kies hier voor vanzelfsprekend het juiste netwerk.

De stappen om je crypto op te nemen van Binance.

Het opnemen van je crypto kan nog 5 jaar lang. Wacht er echter niet te lang mee om er zeker van te zijn dat je het niet vergeet! Op zoek naar een nieuwe exchange? Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro cadeau.

Advertentie

Klanten verhuizen naar Nederlandse exchanges

Binance maakte begin juli bekend dat klanten zich kunnen aanmelden om hun activa over te laten zetten.

Eerder kwam de Nederlandse exchange Bitvavo nog met een gulle actie. Alle Binance-klanten die een account aanmaakten bij Bitvavo en hun activa overmaakten kregen namelijk een welkomstbonus van jaarlijks 10% bovenop de activa die deelnemers vanaf Binance overmaakten.

Dagelijks kregen de deelnemers 0,03% bovenop de waarde van hun gestorte tokens. Wel geldt een maximaal bedrag van 500 euro.

Het bleek een gunstige strategie; na verloop van tijd stroomden honderden miljoenen euro’s van Binance naar Bitvavo. Voor Bitvavo geldt nog steeds dat je 10 euro cadeau krijgt als je een account aanmaakt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie