Ivo Melchers Ivo Melchers
24/02/2024 09:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 09:09

Crypto Ontbijt: $4,3 miljard Binance boete, uniswap stijgt 80% en meer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Ontbijt: $4,3 miljard Binance boete, uniswap stijgt 80% en meer

Foto: Gianna Song/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto exchange Binance moet $4,3 miljard boete betalen

Een federale rechter heeft gisteren tijdens een hoorzitting in Seattle de historisch hoge schikking van 4,3 miljard dollar tussen cryptobeurs Binance en het Amerikaanse ministerie van Justitie goedgekeurd. Bloomberg bracht het nieuws gisteren naar buiten.

Vorig jaar november trof Binance de schikking met het Department of Justice (DOJ). Binance pleitte schuldig aan het schenden van geldtransmissie-wetten en Amerikaanse sancties, en stemde destijds ermee in om de miljardenboete te betalen.

Volgens de voorwaarden van de schikking zou de beurs 4,3 miljard dollar betalen, een onafhankelijke toezichthouder aanstellen en de toenmalige CEO, oprichter Changpeng Zhao, laten aftreden. Zhao pleitte schuldig aan afzonderlijke aanklachten en zal eind april worden veroordeeld.

De schikking omvat een strafrechtelijke boete van 1,8 miljoen dollar en een verbeurdverklaring van 2,5 miljoen dollar voor een financiële straf voor het niet uitvoeren van de vereiste due diligence bij het leveren van zijn diensten.

Advertentie

Uniswap koersexplosie na groot nieuws

De prijs van uniswap (UNI) schoot gisteren in iets meer dan een uur met meer dan 70 procent de lucht in.  De koersexplosie werd veroorzaakt door positief nieuws vanuit de decentrale exchange (DEX) zelf.

Erin Koen, governance lead van de Uniswap Foundation, diende gisteren een voorstel in om de omzet van de DEX te delen met UNI-houders.

Dit liet de koers in slechts minuten al met zo’n 50 procent stijgen. Op het moment van schrijven staat de koers bijna 80 procent hoger dan 24 uur geleden, op 12,71 dollar. Dit is tevens de hoogste koers in bijna 2 jaar tijd.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Positieve cijfers Bitcoin miner Riot Platforms

De beursgenoteerde Bitcoin (BTC) miner Riot Platforms (RIOT) heeft in een rapport naar buiten gebracht dat het in het afgelopen jaar 19 procent meer bitcoins heeft geproduceerd dan in 2022, wat overeenkomt met een totaal van 6.626 BTC.

Het bedrijf zag ook een stijging in de jaarlijkse inkomsten, voornamelijk door de hogere gemiddelde prijs van bitcoin in 2023 vergeleken met de dalende markt van het jaar daarvoor.

Het bedrijf rapporteerde ook dat de gemiddelde kosten voor het delven van één bitcoin in 2023 met ongeveer 3.686 dollar is gedaald ten opzichte van 2022, wat neerkomt op een afname van 33 procent op jaarbasis.

Hierdoor bedroeg de omzet voor het jaar 280,7 miljoen dollar, een stijging ten opzichte van 259,2 miljoen dollar in het voorgaande jaar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie