Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 17:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 17:09 Marktupdates

Crypto radar: Uniswap ontploft na groot nieuws voor UNI-houders

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar

Foto: Champ008/Shutterstock

Na de mooie stijging tot boven de $52.000 is de bitcoin (BTC) even gepauzeerd. Ook vandaag gebeurt er weinig bij de koning der cryptocurrencies. Over de afgelopen 24 is de prijs van BTC met 1,1% gedaald. Op de altcoin-markt is er een stuk meer leven in de brouwerij. Meerdere coins zijn dik in de dubbele cijfers gestegen of gedaald. Met name Uniswap (UNI) valt op.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met eem kleine 0,7% gedaald naar $2,05 biljoen in de afgelopen 24 uur. Nog altijd bevindt de crypto markt zich dus ruim boven de $2 biljoen in totale waarde.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €47.117 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een bescheiden daling van 1,14%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $50.940.

Advertentie

De hardste stijgers, waaronder UNI

Uniswap (UNI), Lido DAO (LDO) en Mantle (MNT) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. Vooral UNI is vandaag echt door het dak gegaan en laat vrijwel alle andere cryptocurrencies ver achter zich.

 • UNI is met maar liefst 61,7% gestegen tot $11,99
 • LDO is met 3,7% gestegen tot $3,18
 • MNT is met 2,6% gestgegen tot $0,78

Alledrie mooi stijgingen, maar de ster van de show vandaag is uiteraard UNI. De reden voor de enorme stijging heeft mogelijk te maken met het feit dat Uniswap plannen bekend heeft gemaakt om de omzet van de exchange te delen met UNI-houders. Het plan is zeker nog niet goedgekeurd, maar de koers reageert desalniettemin enorm fel!

Het voorstel werd ingediend door Erin Koen, governance lead van de Uniswap Foundation. Mocht het voorstel worden goedgekeurd dan kunnen token-houders dus meeverdienen aan de omzet van de Uniswap exchange. Een gigantische verandering die grote gevolgen kan hebben voor niet alleen Uniswap, maar ook andere decentrale exchanges.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

De hardste dalers, waaronder Injective

Injective (INJ), Immutable(IMX) en Celestia (TIA) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 7,3%, 6,2% en 6,1% gedaald. Relatief forse dalingen, maar als we uitzoomen zien we bij alle drie de munten geen vuiltje aan de lucht. IMX staat over de afgelopen 7 dagen zelfs met 70% in het groen.

Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Anycoin geeft iedereen vandaag 750.000 BONK gratis

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Anycoin Direct 750.000 BONK gratis aan alle lezers van Crypto Insiders.Gebruik de knop hieronder om je 750.000 gratis BONK direct te claimen.

Pak 750.000 BONK gratis

Crypto radar: Bitcoin zakt onder de $70.000 – markt kleurt rood
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag was er een minder leuk, maar tegelijkertijd enorm belangrijk artikel te lezen op de website. Het ging over de belastingaangifte van 2024 en waarom crypto beleggers goed op moeten letten dit jaar. Belasting betalen is iets waar niemand blij van wordt, maar helaas kom je er niet onderuit. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de jaarlijkse traditie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie