Simon Bosch Simon Bosch
18/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2023 19:00

Crypto Rewind 24: Bitvavo verwelkomt Binance-overstappers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto Rewind 24: Bitvavo verwelkomt Binance-overstappers

Foto: Primakov/Shutterstock

Na vorig jaar hebben we een heftige tijd achter de rug met omvallende crypto-bedrijven. Nu de prijzen van veel crypto weer flink zijn gestegen leek dit verleden tijd de zijn, maar helaas stond afgelopen week opnieuw in het teken van problemen met crypto exchanges. Hier lees je het belangrijkste crypto nieuws van de week.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance stopt in Nederland, Bitvavo verwelkomt overstappers

Begin deze maand is zowel Binance als Coinbase aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Beide zouden cryptocurrencies verkopen als ongeregistreerde effecten, en daarnaast zou Binance zich onder andere schuldig maken aan fraude.

Helaas heeft Binance door alle problemen met beleidsmakers besloten om in een aantal landen de handdoek in de ring te gooien. Eerder was Canada al aan de beurt, maar deze week is het ook gestopt in Cyprus en zelfs in Nederland. De cryptobeurs zegt zich te willen focussen op de grotere markten, zodat het met een minder groot aantal regelgevende instanties rekening hoeft te houden.

Bitvavo verwelkomt Binance-overstappers die nu een alternatief zoeken. De Nederlandse exchange biedt hen daarbij een welkomstbonus van 20 euro.

Verder zou Binance in de gaten gehouden worden door de Franse Openbaar Aanklager omdat het zich niet aan de anti-witwasregels van Frankrijk zou hebben gehouden. Binance-CEO Changpeng Zhao ontkent dit.

Advertentie

Nederlandse crypto-regulatie te duur voor exchanges

Maar ook bij andere exchanges was het foute boel. Zo is het handelsplatform Floating Point Group 15 tot 20 miljoen dollar verloren in een hack. Ook is gebleken dat veel Nederlandse crypto-bedrijven de reguleringen van De Nederlandsche Bank (DNB) niet goed aankunnen. De centrale bank speelt namelijk de kosten voor het reguleren van de industrie door aan crypto-bedrijven.

Maar de Nederlandse crypto-industrie is niet zo groot als die van met name de Verenigde Staten. Veel Nederlandse platformen kunnen de torenhoge kosten niet aan en dreigen te worden weggeconcurreerd door buitenlandse partijen.

Cryptobeurs Kraken haalt uit naar SEC in rechtszaak
Cryptobeurs Kraken haalt uit naar SEC in rechtszaak

XRP nieuws en veel meer bitcoin miljonairs

Toch is er ook goed nieuws. Zo komt de rechtszaak tegen Ripple langzaam tot een einde, en afgelopen week zijn de belangrijke Hinman-documenten door de rechter beschikbaar gesteld. Kort hierna steeg de XRP koers flink.

Hiermee hoopte Ripple te bewijzen dat de SEC corrupt heeft gehandeld, maar misschien zijn de betreffende e-mails van voormalig SEC-directeur Bill Hinman helemaal niet zo nuttig. Er zou volgens sommigen namelijk maar weinig in staan wat tegen de regels is. In ieder geval komt de uitspraak van de rechter hiermee steeds dichterbij.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie