Erik Juffermans Erik Juffermans
10/03/2023 10:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2023 10:54

Crypto wallet fabrikant Trezor gaat zelf chips maken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El fabricante de las wallets Trezor fabricará sus propios chips

Foto: Nataly Gejdos / Shutterstock.com

Sinds de val van crypto exchange FTX, is de vraag naar hardware wallets sterk toegenomen. Investeerders hebben minder vertrouwen in dit soort platformen na het FTX incident en kiezen er vaker voor om hun crypto zelf te bewaren. Om de grote vraag naar crypto wallets tegemoet te komen, heeft Trezor besloten zelf de cruciale computerchips te gaan fabriceren. Andere hardware wallet fabrikanten vinden dergelijke stappen echter onnodig.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Chips voor crypto wallets

Op 27 februari maakte wallet fabrikant Trezor bekend zelf de chips voor hun Trezor Model T te produceren. De reden hiervoor is de grote chiptekorten die sinds coronapandemie zijn ontstaan. Natuurlijk is ook de grote toename in de vraag naar hardware wallets een belangrijke reden.

Na de neerval van FTX nam de vraag naar hardware wallets van Trezor met maar liefst 300% toe. Het zelf fabriceren van de chips moet de wachttijden drastisch verminderen, zegt de CFO van Trezor, Štěpán Uherík:

“Trezor heeft besloten een deel van de chipfabricage op zich te nemen in reactie op het globale chip tekort van 2020 en 2021. Deze keuze is gemaakt om de continuïteit van de productie te garanderen. De wachttijden voor klanten is namelijk toegenomen van 12 tot 90 weken.”

Neemt Trezor een risico?

Trezor gelooft dat het zelf fabriceren van hun chips de beste keuze is, maar dit is niet het geval voor andere hardware wallet fabrikanten. Zo gaf SafePal, een hardware wallet fabrikant verbonden aan Binance, aan geen noodzaak te zien om zelf chips te produceren. 

Volgens de CEO van SafePal, Veronica Wong, kampt SafePal niet met chiptekorten. Ook komt volgens haar het globale chiptekort bijna tot zijn eind. Daarnaast is de kwaliteit van de chips ontzettend belangrijk voor de veiligheid van de hardware wallets. Zonder de juiste expertise en ervaring brengt het zelf fabriceren van chips een veiligheidsrisico met zich mee.

“Voor crypto wallets is gebruikersveiligheid altijd een topprioriteit. We zouden onszelf alleen genoodzaakt zien zelf chips te produceren als bestaande chips niet aan onze veiligheidseisen voldoen.”

Aldus Wong. Andere fabrikanten vinden deze beslissing van Trezor vooralsnog te riskant, maar daardoor kan Trezor mogelijk de concurrentie een stapje voor zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie