Ivo Melchers Ivo Melchers
16/11/2022 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 11:02

Hardware-wallet Trezor meldt 300% stijging van verkopen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Ira Lichi

De huidige bearmarkt heeft met talloze voorbeelden laten zien waarom het zo belangrijk is om zelf je eigen cryptocurrencies in beheer te hebben. Eerder dit jaar met de implosie van het Terra (LUNA) ecosysteem en het domino-effect met grote namen als Celsius en Voyager. Nu is het omvallen van FTX, en het bijbehorende domino-effect, wederom een perfect voorbeeld van het belang van hardware-wallets.

Hoe groot het domino-effect gaat zijn na het FTX-drama is nog maar afwachten, maar crypto-leenplatform BlockFi lijkt het eerste slachtoffer te zijn. BlockFi gaf namelijk aan dat het een significante blootstelling heeft aan de failliete cryptocurrency exchange en heeft als gevolg zijn opnames moeten pauzeren.

Worden cryptowallets echt verboden? Een diepere analyse
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Populariteit Trezor

Trezor, de bekende hardware-wallet fabrikant, heeft een flinke stijging in verkoopopbrengsten meegemaakt sinds de ondergang van FTX. Dit vertelde Jozef Tetek, ambassadeur van het merk, aan Cointelegraph.

De verkoopopbrengsten zijn afgelopen week, vergeleken met een week eerder, met maar liefst 300% gestegen en het groeit nog steeds. Tetek zei tevens dat de opbrengsten op het moment hoger zijn dan een jaar geleden wanneer bitcoin (BTC) zijn all-time high had bereikt. Naast de verkoopopbrengsten is het verkeer op de website ook flink toegenomen, met maar liefst 350% in dezelfde periode.

De stijging in de vraag naar hardware-wallets van Trezor steeg wanneer geruchten over de insolventie van FTX begonnen rond te gaan. Het lage vertrouwen in gecentraliseerde exchanges is ook terug te zien in de BTC uitstroom: er stroomt namelijk historische hoeveelheden bitcoin uit beurzen.

De hardware producent verwacht verdere groei in de nabije toekomst naarmate het vertrouwen in centrale partijen steeds minder zal worden:

‘’We verwachten dat deze trend zich op korte tot middellange termijn zal voortzetten, aangezien de besmetting van FTX door zal gaan en bitcoin of cryptocurrency holders het vertrouwen in bewaarders verliezen en eindelijk hun opties beginnen te verkennen om hun digitale activa zelf te bewaren.’’

Advertentie

Ledger ondervond problemen

De concurrent van Trezor, Ledger, ondervond zelfs enkele schaalbaarheidsuitdagingen door een massaal gebruik van hun platformen. Dit vond plaats op 9 november, dezelfde dag dat Binance had besloten om af te zien van de overname van FTX. Het is duidelijk dat hardware-wallet fabrikanten een van de weinigen zijn die op het moment met een brede lach kijken naar alle problemen die zich voortdoen in de huidige berenmarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie