Sander van Rijn Sander van Rijn
02/09/2023 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2023 17:40

Crypto wallets en beurzen doelwit van nieuwe dreiging uit Rusland

Nieuws
Noord-Koreaanse crypto hackers hebben een nieuw wapen

Foto: solarseven/Shutterstock

Volgens een nieuw onderzoeksrapport zijn crypto wallets en crypto exchanges het doelwit van een nieuwe malware, schadelijke software die systemen infiltreert of beschadigt. Inlichtingendiensten uit 5 verschillende landen hebben samengewerkt aan het onderzoek waarin zij waarschuwen voor de nieuw ontdekte malware. Deze malware, genaamd ‘Infamous Chisel’, richt zich volgens het rapport vooral op Android-toestellen.

Overheidsinstanties uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koningrijk, Australië, Canada en New-Zeeland adviseren gebruikers om voorzichtig te zijn. Volgens de inlichtingendiensten wordt de nieuwe malware gebruikt om wallets en exchanges aan te vallen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto-gerelateerde applicaties als doelwit

Volgens de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten is de malware ontworpen om het Oekraïense leger te infiltreren. Het rapport suggereert dat de malware van Russische afkomst is. De malware zou gekoppeld zijn aan de activiteiten van de bekende ‘Sandworm’ malware, wat een cyber-oorlogseenheid is van de Russische militaire inlichtingendienst (GRU).

De malware verzamelt periodieke informatie van slachtoffers op besmette apparaten en geeft ongeautoriseerd gegevens vrij uit de besturingssystemen. De besmette Android toestellen zorgen voor een blijvende toegang via een achterdeur in het The Onion Router (TOR) netwerk.

In het rapport wordt opgemerkt dat de cryptobeurzen Binance en Coinbase zijn aangemerkt als potentiële slachtoffers van de ‘Infamous Chisel’ malware. Ook de applicaties voor persoonlijke digitale portemonnees van Trust en Google behoren tot een mogelijk doelwit.

Advertisement

Crypto hackers vormen wereldwijde problemen

In een eerder nieuwbericht van Crypto Insiders is te lezen dat hackers over de hele wereld actief toeslaan in de wereld van digitale valuta. Afgelopen maand werd er nog voor bijna $50 miljoen aan crypto gestolen door hackers en oplichters. Volgens de gegevens van het cybersecuritybedrijf CertiK brengt dit het totale bedrag aan gesloten crypto in de buurt van $1 miljard. Het onderzoeksbureau schat dat de officiële teller inmiddels op 997 miljoen dollar staat.

Tot nu toe is 2022 het pijnlijkste jaar voor de slachtoffers van hackers en oplichters. In dat jaar werd er voor maar liefst 3,7 miljard dollar buitgemaakt. In 2021 was het totaal aan gestolen crypto wat lager en kwam uit op een totaal van 1,3 miljard dollar.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement