Rico Engelbarts
04/02/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2019 18:45

Crypto winter raakt vooral Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges hard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
crypto_winter_raakt_vooral_zuid-koreaanse_cryptocurrency_exchanges_hard

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De huidige bearmarkt is de langste bearmarkt ooit sinds de creatie van Bitcoin. Al 413 dagen lang neemt de waarde van Bitcoin en veel altcoins langzaam maar zeker af. De impact die de crypto winter heeft op de crypto-industrie is per land verschillend, maar vooral Zuid-Korea lijkt hard geraakt te worden.
Uit een artikel van het Zuid-Koreaanse Blokinpress blijkt dat de interesse in cryptocurrencies als investering en als oplossing voor verschillende problemen in de bredere economie steeds verder afneemt. Dat de bearmarkt vooral Zuid-Korea hard raakt is volgens Tony Lyu, de CEO van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Korbit, te wijten aan het feit dat informatie zich zeer snel verspreid in het land:

Informatie verspreidt zich snel in Korea. Zodra iemand ergen in heeft geïnvesteerd, willen ze iedereen erbij halen. Hele gemeenschappen lijken daarom massaal te bewegen rondom dit soort kwesties.

Sinds de interesse en het vertrouwen in de crypto-industrie is afgenomen in Zuid-Korea, is volgens een anonieme bron het handelsvolume met maar liefst 90% afgenomen. En aangezien de inkomsten van veel exchanges afhankelijk zijn van het aantal transacties en het handelsvolume zorgt dit voor aardig wat problemen.
Zo onderzoeken de grootste exchanges van Zuid-Korea, Korbit en Bithumb, de mogelijkheden om ongeveer 10% van het personeel te ontslaan. Daarnaast worden verschillende ontwikkelingsprojecten van exchanges en andere crypto-bedrijven afgebroken als bezuinigingsmaatregelen.
Om de interesse en het vertrouwen in de markt weer te laten toenemen hebben verschillende Zuid-Koreaanse exchanges aangekondigd samen te gaan werken. Zij zullen een database met elkaar opzetten om frauduleuze en verdachte transacties en wallet-adressen te kunnen signaleren. Zo willen de exchanges het witwassen van geld op de Zuid-Koreaanse crypto-markt beter kunnen bestrijden en is de hoop om het vertrouwen van het publiek te winnen.
Het blijft echter wachten op het moment dat de bulls weer de overhand krijgen in deze bearmarkt. Voor velen hangt het af van de goedkeuring van een Bitcoin ETF, zoals die van VanEck en CBOE. Dat is volgens analisten hét moment dat meer institutioneel geld de markt zal betreden, met groei als gevolg. Echter zal pas eind 2019, maar waarschijnlijk pas in 2020 duidelijk worden of zo’n ETF er uiteindelijk gaat komen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie