Roy van Krieken Roy van Krieken
09/02/2023 16:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 16:33

Cryptobeurs Bitget vindt dat verantwoordelijkheid bij exchanges ligt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Hoewel de crypto markt in januari weer wat tekenen van leven liet zien, is het een feit dat het afgelopen jaar behoorlijk schade werd aangericht door een aantal partijen. Denk hierbij aan de catastrofale ondergang van FTX en het Terra-debacle. Volgens Bitget, een grote crypto exchange, is een deel van deze ellende de schuld van exchanges en deze partijen zouden daarom ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FTX veroorzaakt veel pijn in de markt

Uiteraard is met name de situatie omtrent FTX en diens oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) een donkere bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie gebleken. Een exchange wiens reputatie enorm goed was bleek achter de schermen de meest twijfelachtige, en wellicht zelfs illegale, fratsen uit te halen.

De gevolgen bleken enorm en nog altijd met de hele crypto industrie bijkomen van de schokgolf die de ondergang van FTX veroorzaakte.

Volgens Bitget zijn exchanges nu verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat iets vergelijkbaars in de toekomst nooit meer kan en mag gebeuren. Immers, exchanges zouden een veilige thuishaven moeten zijn voor gebruikers binnen de soms toch al wat roerige wereld van crypto.

Bitget roept om verandering

De managing director van Bitget, Gracy Chen, geeft aan dat door de gebeurtenissen van het vorige jaar de crypto industrie in zijn geheel een andere weg in zal moeten slaan. Een weg waarbij het vertrouwen weer wordt teruggewonnen en transparantie de boventoon zal moeten gaan voeren:

“De crypto markt is sterk beïnvloed door de grote gebeurtenissen van vorig jaar en begint net lichte tekenen van herstel te vertonen. De effecten van deze gebeurtenissen spelen zich echter nog steeds af en beschadigen de perceptie van hoe mensen naar de crypto markt kijken. Klanten beginnen onzeker te worden over de veiligheid en liquiditeit van hun geld.

De verantwoordelijkheid ligt bij beurzen en platforms om het vertrouwen te herstellen en te handelen naar recente geleerde lessen. Naast het instellen van veiligheidsmaatregelen zoals klantenbeschermingsfondsen, is het ook tijd dat beurzen zich inzetten voor transparantie, met bewijs van reserves – een terugkerend auditproces dat de posities van een beurs certificeert – die waarschijnlijk steeds meer gewild zullen gaan zijn.

Met meer toezicht dan ooit tevoren, zullen we waarschijnlijk een consolidatie van handelsecosystemen zien met slechts een handvol van de sterkste concurrerende platforms die blijven bestaan. Alleen beurzen met een sterke balans en een solide risicobeheer zullen hun marktaandeel versterken. Vertrouwen, veiligheid en transparantie zullen de cruciale onderscheidende factoren zijn in de markt van 2023 en daarna.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie