Rico Engelbarts
04/11/2018 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2018 15:45

Cryptocurrency analist: Bakkt gaat voor Bitcoin rally zorgen begin 2019

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
cryptocurrency_analist_bakkt_gaat_voor_bitcoin_rally_zorgen_begin_2019

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Alex Krüger, econoom, cryptocurrency-handelaar en analist, doet op Twitter een geloofwaardige voorspelling waarin de koers van Bitcoin (BTC) in het aankomende jaar gaat stijgen:


Krüger noemt als eerste punt dat er een bull run zal ontstaan begin 2019 vanwege Bakkt en de Bitcoin-ETF (exchange-traded fund). Bakkt is de nieuwe cryptocurrency-exchange van de Intercontinental Exchange (ICE) waar de New York Stock Exchange (NYSE) onderdeel van is. Bakkt heeft onlangs aangekondigd dat Bitcoin futures vanaf 12 december op het platform beschikbaar zullen zijn. Doordat Bakkt ondersteund wordt door giganten als NYSE, maar ook Microsoft, Starbucks en Galaxy Digital wordt de kans groot geacht dat het institutionele investeerders naar de markt zal aantrekken.
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat over de goedkeuring van een Bitcoin-ETF gaat, heeft eerder dit jaar haar beslissing uitgesteld over de langverwachte Bitcoin-ETF van VanEck & SolidX. De beslissing hierover moet uiterlijk februari 2019 gemaakt zijn. Experts denken dat de verwachting van deze goedkeuring op zichzelf al tot een rally kan leiden. Tevens wordt verwacht dat, als het adoptiegehalte hoog is bij Bakkt, dat ook kan leiden tot een grotere kans dat de SEC de Bitcoin-ETF goedkeurt.
Toch is Kruger’s tweede punt de afkeuring van de Bitcoin-ETF door de SEC. Dat zou leiden tot een crash in de markt waarbij de nieuwe koersbodem op $4.000 terecht zal komen.
Dan komen we bij het derde punt; de ‘halvening.’ Dat is een term die gebruikt wordt als er 210.000 blocks in Bitcoins blockchain gemined zijn en de beloning voor het mijnen gehalveerd wordt. De eerst keer dat dit gebeurde was in november 2012. Het jaar daarop steeg de BTC-prijs. Hetzelfde gebeurde toen in 2016 de Bitcoin-koers halveerde en een jaar later piekte deze in december 2017. De volgende ‘halvening’ wordt verwacht op 27 mei 2020. Kruger impliceert dat deze verwachting ervoor zal zorgen dat gedurende 2019 en 2020 Bitcoin een bull run weet vast te houden.
Hoewel deze voorspellingen allemaal speculatief zijn, zijn ze wel gebaseerd op echte evenementen in de toekomst die waarschijnlijk een impact op de Bitcoin-koers zullen hebben. Tot dusver heeft Bakkt alleen nog geen invloed gehad op de koerswaarde en een afkeuring van de Bitcoin-ETF hoeft natuurlijk ook niet per se tot een daling in de koers te leiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie