Rico Engelbarts
14/10/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2019 17:20

Cryptocurrency exchange Coinbase ontvangt vergunning Ierse centrale bank in aanloop naar Brexit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency exchange Coinbase ontvangt vergunning Ierse centrale bank in aanloop naar Brexit

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Coinbase, heeft een E-Money-vergunning gekregen van de Ierse centrale bank. Dit maakt de exchange bekend middels een recent gepubliceerd artikel op zijn blog. De nieuwe vergunning helpt Coinbase sneller uit te breiden binnen de Europese Unie en om actief te kunnen blijven binnen de EU na de Brexit.
Coinbase ontving in 2018 al eenzelfde vergunning van de Financial Conduct Authority, de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk. Echter zal deze vergunning na de dreigende Brexit niet meer toereikend zijn voor Coinbase aangezien deze vergunning alleen voor binnen het VK geldt.
Dankzij de vergunning die de exchange kreeg van de Ierse centrale bank mag het actief blijven binnen de EU en de Europese Economische Ruimte (EER). Bovendien is het een positieve ontwikkeling voor Ierland zelf, aldus het ontwikkelingsagentschap IDA Ireland. Zo stelt CEO Mike Shanahan:

Coinbase’s keuze voor Dublin voor deze operatie versterkt de kracht van Ierland als bestemming voor financiële dienstverleners, waardoor een consistente, zekere, pro-enterprise beleidsomgeving ontstaat voor bedrijven om te groeien en bloeien.

Dankzij de vergunning zullen Europeanen gebruik kunnen blijven maken van Coinbase’s platform. Het aanbod van crypto trading binnen de EU blijft dan ook breed, blijkt onder andere uit bitcoin revolution ervaringen.
Onlangs kwam Coinbase nog in het nieuws voor het verhogen van de handelskosten op het Coinbase Pro-platform. Daarnaast liep de samenwerking tussen Coinbase en Barclays spaak waardoor klanten in het VK een tijd geen Engelse ponden konden storten en opnemen. Dat lijkt nu opgelost te zijn dankzij een nieuwe samenwerking met ClearBank.
Coinbase voegde eind september stellar (XLM) en chainlink (LINK) toe aan zijn platform voor klanten uit de staat New York. De Amerikaanse staat, staat erom bekend zeer strenge regelgeving te hebben voor cryptocurrencies waardoor XLM en LINK een tijd niet beschikbaar waren op Coinbase.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie