Cryptocurrency exchange Coinbase ontvangt vergunning Ierse centrale bank in aanloop naar Brexit

Cryptocurrency exchange Coinbase ontvangt vergunning Ierse centrale bank in aanloop naar Brexit

360

Een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Coinbase, heeft een E-Money-vergunning gekregen van de Ierse centrale bank. Dit maakt de exchange bekend middels een recent gepubliceerd artikel op zijn blog. De nieuwe vergunning helpt Coinbase sneller uit te breiden binnen de Europese Unie en om actief te kunnen blijven binnen de EU na de Brexit.

Coinbase ontving in 2018 al eenzelfde vergunning van de Financial Conduct Authority, de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk. Echter zal deze vergunning na de dreigende Brexit niet meer toereikend zijn voor Coinbase aangezien deze vergunning alleen voor binnen het VK geldt.

Dankzij de vergunning die de exchange kreeg van de Ierse centrale bank mag het actief blijven binnen de EU en de Europese Economische Ruimte (EER). Bovendien is het een positieve ontwikkeling voor Ierland zelf, aldus het ontwikkelingsagentschap IDA Ireland. Zo stelt CEO Mike Shanahan:

Coinbase’s keuze voor Dublin voor deze operatie versterkt de kracht van Ierland als bestemming voor financiële dienstverleners, waardoor een consistente, zekere, pro-enterprise beleidsomgeving ontstaat voor bedrijven om te groeien en bloeien.

Dankzij de vergunning zullen Europeanen gebruik kunnen blijven maken van Coinbase’s platform. Het aanbod van crypto trading binnen de EU blijft dan ook breed, blijkt onder andere uit bitcoin revolution ervaringen.

Onlangs kwam Coinbase nog in het nieuws voor het verhogen van de handelskosten op het Coinbase Pro-platform. Daarnaast liep de samenwerking tussen Coinbase en Barclays spaak waardoor klanten in het VK een tijd geen Engelse ponden konden storten en opnemen. Dat lijkt nu opgelost te zijn dankzij een nieuwe samenwerking met ClearBank.

Coinbase voegde eind september stellar (XLM) en chainlink (LINK) toe aan zijn platform voor klanten uit de staat New York. De Amerikaanse staat, staat erom bekend zeer strenge regelgeving te hebben voor cryptocurrencies waardoor XLM en LINK een tijd niet beschikbaar waren op Coinbase.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€8.070,49 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.037,33 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.037,52 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.051,30 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.969,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€8.022,42 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.164,35 Kopen
Laatste nieuws