Timo Bult Timo Bult
04/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2019 14:45

Coinbase Pro verhoogt handelskosten, stortingen in Britse pond weer mogelijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase Pro verhoogt handelskosten voor kleinere handelaren, stortingen in Britse pond weer mogelijk

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Klanten van cryptocurrency exchange Coinbase in het Verenigd Koninkrijk kunnen weer geld storten en opnemen. Coinbase moest stortingen in de Britse pond opschorten nadat de samenwerking met de bank Barclays werd beëindigd. De exchange maakte het nieuws bekend middels een blogpost op Medium.
Afgelopen augustus werd bekend dat de samenwerking tussen Coinbase en Barclays beëindigd werd. Door de samenwerking konden klanten uit het VK direct ponden storten en opnemen omdat Barclays onderdeel is van het Britse Faster Payments Scheme (FPS). Stortingen en opnames moesten echter worden gepauzeerd nadat de samenwerking stopte.
In augustus was al bekend dat Coinbase wellicht samen zou gaan werken met een andere bank, ClearBank genaamd. Die samenwerking lijkt nu rond te zijn waardoor klanten weer direct ponden kunnen storten en opnemen.

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Handelskosten verhoogd door Coinbase

Onlangs werd daarnaast bekend dat Coinbase de handelskosten voor zijn Coinbase Pro platform gaat verhogen. Daardoor lijken vooral beleggers die met kleinere bedragen handelen te worden getroffen.
Voorheen betaalde handelaars nog een ‘maker and taker fee’ van 0,15% en 0,25% respectievelijk. Coinbase introduceert nu een nieuwe structuur waarbij de handelskosten trapsgewijs lager worden.
Handelaren die met minder dan $10.000 per maand handelen gaan een maker and taker fee van 0,50% betalen. Dit houdt in dat de maker fee met 233% toeneemt en de taker fee met 100% ten opzichte van de situatie nu.
Degenen die tussen de $10.000 en $50.000 verhandelen betalen 0,35%, een toename van 133% van de maker fee en 40% van de taker fee, en voor handelaren die tussen de $50.000 en $100.000 verhandelen verandert er niets.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie