Kevin Schijven Kevin Schijven
09/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2019 09:45

Cryptocurrency exhange Kraken aangeklaagd door voormalig medewerker

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
cryptocurrency_exchange_kraken_aangeklaagd_door_voormalig_werknemer

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Een voormalig medewerker van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange, Kraken, klaagt de exchange aan voor het niet uitbetalen van een afgesproken compensatie. Dat meldt Bloomberg op 7 april.
De medewerker, genaamd Jonathan Silver, werd in 2017 aangenomen en ontving een jaarlijks salaris van $150.000. Daarbovenop zou hij 10% commissie ontvangen van de jaarlijkse winst van de exchange.
Silverman beweert dat de exchange meer dan $19 miljoen winst geboekt had in drie maanden tijd in 2017 en dat hij daarom recht zou hebben op een compensatie van meer dan $900.000, maar dat hij deze nooit ontvangen heeft.
Maar dat is niet het enige waar hij Kraken voor aanklaagt. Hij beschuldigt de exchange er ook van dat deze zou opereren in New York, een aantijging die Kraken ontkent:

[Kraken geeft] een valse stand van zaken tegenover het publiek en de overheidsregulatoren dat deze niet in New York opereerde; in werkelijkheid gebeurde de OTC-praktijk van Kraken en de OTC-handel (inclusief het inloggen op de Kraken-exchange en het onderhandelen van bankoverschrijvingen) vrijwel uitsluitend in New York.

Kraken heeft dusver alle beschuldigingen ontkent. Christina Vee, een woordvoerder bij Kraken, zegt het volgende over Silverman:

[Silverman] is aan het liegen en in strijd met zijn geheimhoudingsovereenkomst.

In januari klaagde een andere medewerker, genaamd Robert Adler, Kraken ook aan voor meer dan $900.000. Ook hij beweert dat de exchange $19 miljoen winst heeft geboekt eind 2017 en dat Kraken weigert hem uit te keren waar hij recht op heeft.
Vorig jaar september kwam een onderzoeksrapport naar buiten waarin stond dat een groot aantal cryptocurrency-exchanges in New York niet aan de regels voldoet. Een aantal van deze exchanges, waaronder Kraken, weigerde toen mee te werken aan het onderzoek en werden verwezen naar de New York State Department of Financial Services (NYDFS) op verdenking van illegale operaties.
Jesse Powell, CEO van Kraken, was destijds niet blij met de beschuldigingen:


Begin maart kondigde Kraken aan dat de exchange $100.000 uitlooft voor een gouden tip in de QuadrigaCX-zaak; de zaak aangaande de Canadese cryptocurrency-exchange die haar klanten $190 miljoen verschuldigd is, maar niet kan uitbetalen omdat de CEO de private wallet keys zijn graf in zou hebben meegenomen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) analyse van Crypto Insider David gemist? Lees deze dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie