Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Cryptocurrency exchange Kraken looft $100.000 uit voor gouden tip QuadrigaCX

Het mysterie rond de kwijtgeraakte private cryptocurrency keys voor de wallets van de Canadese crypto exchange QuadrigaCX is nog steeds niet ontrafeld. Kraken, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, biedt nu een helpende hand.

Afgelopen december overleed de CEO van QuadrigaCX, Gerald Cotten, in India. Hij zou de private keys van alle wallets mee zijn graf in hebben genomen waardoor er naar verluidt zo’n $190 miljoen aan cryptocurrency van klanten verloren is gegaan. Veel mensen hebben er echter hun bedenkingen bij en verdenken de CEO ervan er met het geld vandoor te zijn gegaan.

- Advertentie -

Zo zouden gebruikers al een tijd voor de dood van Cotten geen tegoeden meer op hebben kunnen nemen. Bovendien werkte Cotten 12 dagen voor zijn dood zijn testament nog bij waardoor zijn vrouw al zijn eigendommen zou erven in het geval hij zou komen te overlijden.

In een blogpost biedt cryptocurrency exchange Kraken nu een helpende hand. De exchange beschrijft zichzelf als een grote broer voor andere crypto exchanges en biedt vaker een helpende hand in dergelijke noodsituaties. Kraken is namelijk van mening dat problemen voor welke exchange dan ook de hele crypto-industrie aantasten. In de blogpost schrijft Kraken:

Sinds 2014 hebben we aanzienlijke middelen geïnvesteerd en onze crypto-expertise beschikbaar gesteld aan bijvoorbeeld de Mt. Gox-curator en onderzoekers om zoveel mogelijk tegoeden van klanten zo snel mogelijk terug te vinden. Dergelijke noodsituaties beïnvloeden de hele sector, daarom willen graag meehelpen.

Kraken looft een flinke beloning uit voor waardevolle informatie omtrent het QuadrigaCX mysterie. Degene met de gouden tip ontvangt een bedrag van $100.000 in crypto of fiat. Daarnaast worden alle tips die Kraken binnenkrijgt gedeeld met de FBI en de Canadian Royal Mounted Police.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.983,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.042,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.072,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.104,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.983,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.042,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.072,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.104,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...