Ivo Melchers Ivo Melchers
08/02/2023 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 11:45

Dit is hoe Binance hulp biedt aan gebruikers uit Turkije

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat crypto exchanges van over de hele wereld massaal te hulp schieten om de getroffenen van de hevige aardbevingen in Turkije te helpen. ´s Werelds grootste cryptobeurs Binance had, naast een steunbetuiging, ook beloofd om hulp te gaan bieden.

Grote verkoopgolf Coinbase aandelen door ARK Invest
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

BNB airdrop

Gisteren maakte het middels een blog bekend dat het $100 aan BNB-tokens zal airdroppen aan alle Binance-gebruikers die in de regio’s wonen die het zwaarst getroffen zijn door de aardbevingen. De identificatie van de gebruikers zal gebaseerd zijn op een Proof of Address (POA) voltooid vóór 6 februari in 10 steden die aanzienlijk getroffen zijn.

Binance geeft aan dat ondanks het feit dat de POA methode niet 100% accuraat is, het wel de best beschikbare methode is om mogelijk getroffen gebruikers te lokaliseren. De geschatte waarde van de donaties is ongeveer $5 miljoen of 94 miljoen Turkse Lira.

In de nasleep van natuurrampen verliezen mensen vaak de toegang tot traditioneel bankieren, terwijl er op dat moment juist extra geld nodig is om medische voorraden, voedsel en andere essentiële behoeften te dekken. Crypto wordt om deze reden steeds vaker gebruikt om financiële hulp te bieden aan slachtoffers van rampen, aangezien het snelle, goedkope, grenzeloze en transparante transacties bieden.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zei het volgende over het initiatief van de cryptobeurs:

‘’De recente aardbevingen in Turkije hebben een verwoestende impact gehad op heel veel mensen en communities. We hopen dat onze inspanningen enige verlichting zullen brengen voor de getroffenen. We roepen ook onze branchegenoten op om opnieuw samen te komen om ondersteuning te bieden in deze tijden van crisis.’’

Advertentie

Doneren in BTC, ETH en meer

Binance Charity, de tak van het beursplatform dat zich bezighoudt met goede doelen, heeft tevens een openbaar donatieadres gelanceerd waar iedereen kan doneren aan de Emergency Earthquake Appeal. Donaties worden geaccepteerd in bitcoin (BTC), ethereum (ETH), BNB (BNB), Binance USD (BUSD) en Ripple (XRP) en zullen worden geconverteerd naar de Turkse Lira.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie