Ivo Melchers Ivo Melchers
07/02/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 14:49

Crypto exchanges schieten te hulp na aardbeving Turkije

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Los crypto exchanges salen al rescate tras el terremoto de Turquía

Foto: Shutterstock/leedsn

Turkije en Syrië zijn tijdens de nacht van zondag op maandag hard getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum was in het zuidoosten van Turkije, dicht bij de grens van Syrië. Niet lang daarna volgde nog een stevige tweede beving. In totaal vonden er al ruim honderd naschokken plaats en zijn er al meer dan 5.000 doden gemeld.

Vanuit de hele wereld wordt er hulp aangeboden; zo ook vanuit de crypto wereld. Verschillende crypto exchanges hebben hun steun uitgesproken en zijn begonnen met het voorbereiden van hulppakketten voor de getroffenen.

Cryptobeurs Uniswap reageert op beschuldigen SEC: “wij zijn klaar om te vechten”
Cryptobeurs Uniswap reageert op beschuldigen SEC:

Crypto industrie schiet te hulp

Overheden en organisaties over de hele wereld zijn de slachtoffers snel te hulp gekomen en hebben hulp geboden op het gebied van medicijnen, reddingsuitrusting, financiering en mankracht. Soortgelijke acties zijn tevens toegezegd door meerdere cryptobeurzen, waaronder Gate.io, Binance, Bitfinex, Bitget, Bybit, en BitMEX.

Het Twitter-account van Gate.io gaf aan dat het begonnen was met het voorbereiden van hulppakketten om de mensen in het aardbevingsgebied in Turkije te helpen. Deze zullen vervolgens in overleg met de autoriteiten geleverd worden.

Bitfinex en Bybit gaven naast hun steunbetuiging ook aan dat ze bezig zijn om hulppakketten richting de getroffen gebieden te versturen.

BitMEX benadrukte dat het de opbrengst van de handelswedstrijd van deze week aan het Rode Kruis zal doneren. Ook moedigde het alle volgers van de cryptobeurs aan om hetzelfde te doen.

Bitget heeft 1 miljoen Turkse Lira toegezegd om de hulpverlening te ondersteunen in solidariteit met de mensen die getroffen zijn.

Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao, deelde steunbetuigingen en beloften van hulp vanuit de grootste crypto exchange ter wereld.

Advertentie

Turkije en blockchain technologie

Eerder kon je in het crypto nieuws lezen dat Turkije van plan is om blockchain technologie in te zetten voor online digitale identiteiten. Volgens de vice-president van het land zijn de overheidsdiensten op deze manier veiliger en toegankelijker.

Door de jaren heen zijn er al verschillenden projecten omtrent blockchain gelanceerd, maar afgezien van enkele probeersels is er nog geen toepassing die op dit moment daadwerkelijk wordt gebruikt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie