Roy van Krieken Roy van Krieken
01/05/2023 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2023 06:05

Dit is hoeveel geld FTX nog in de kluis heeft liggen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Dit is hoeveel geld FTX nog in de kluis heeft liggen

Foto: real_content/Shutterstock

De naweeën van de ondergang van FTX zijn nog altijd te voelen in de crypto markt. De schok die dit debacle teweegbracht heeft voor een gebrek aan vertrouwen in de industrie als geheel gezorgd. John Ray nam na het faillissement van de exchange het stokje van Sam Bankman-Fried over als CEO, en had als taak om het proces van faillissement zo goed mogelijk te doorlopen. In een recente update stelt Ray dat dit een hels karwei bleek te zijn, mede door de waardeloze administratie van FTX voor zijn komst.

Solana fraudeur aangeklaagd wegens kinderporno
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Hoeveel geld heeft FTX nog?

Vrijdag publiceerde de failliete exchange een nieuwe maandelijkse financiële update, dat schrijft Decrypt. Hieruit blijkt dat FTX tot aan het einde van maart zeker $86 miljoen heeft uitgegeven. De overgrote meerderheid van dit bedrag werd gespendeerd aan juridische kosten. De verwachting is dat deze kosten nog flink zullen oplopen.

Daarnaast heeft FTX naar eigen zeggen nog $2 miljard aan cash op de balans. De afgelopen paar maanden kwam hier nog een flinke som geld bij na de verkoop van verschillende activa. Wat hier nog niet bij zit is de verkoop van LedgerX, waar FTX zo’n $50 miljoen voor heeft mogen ontvangen.

In totaal zou FTX nog zo’n $6,2 miljard aan assets hebben.

FTX heeft het bont gemaakt

Sinds het faillissement is er dus behoorlijk wat geld teruggevonden, maar volgens CEO John Ray ging dit proces tot nu toe alles behalve soepel. Hij geeft hiervoor als reden de manier waarop FTX voorheen te werk ging. De boeken waren volgens Ray in veel gevallen simpelweg niet compleet, of bestonden überhaupt niet. 

“Het heeft een enorme inspanning gekost om zover te komen. De activa van de beurzen waren sterk vermengd en hun boeken zijn onvolledig en in veel gevallen geheel afwezig. Om deze redenen is het belangrijk te benadrukken dat deze informatie nog voorlopig is en aan verandering onderhevig.”

Er is nog een lange weg te zijn voordat het proces definitief ten einde zal zijn. Volgens Ray is het daarom belangrijk dat FTX zo transparant mogelijk blijft. Dat betekent dat we ook volgende maand weer een financiële update van de exchange kunnen verwachten.

“Wij vinden het belangrijker de belanghebbenden transparantie te bieden door deze informatie nu openbaar te maken dan te wachten tot we zekerheid kunnen bereiken”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie