Timo Bult Timo Bult
10/05/2021 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2021 17:39

Ethereum (ETH) en stellar (XLM) opnames tijdelijk stopgezet door Binance, waarom?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: leksiv/Shutterstock

Eerder vandaag kondigde crypto exchange Binance aan dat het tijdelijk niet mogelijk was om stellar (XLM) en ethereum (ETH) op te nemen van exchange accounts. Het nieuws volgde nadat beide altcoins de afgelopen uren hard in waarde waren gestegen.

Terwijl ethereum weer een nieuw prijsrecord wist te bereiken boven de $4.000, steeg stellar sinds gisteren met ongeveer 30% in waarde. Het handelsvolume in beide crypto’s nam ook toe en meer mensen wilden hun XLM en ETH van de exchanges afhalen om deze op een andere plek te bewaren. Dat kon echter vanmiddag dus niet.

“Opnames van ETH en XLM worden tijdelijk opgeschort vanwege een grote volumestijging die een achterstand in de opname veroorzaakt.
Wees gerust, ons team werkt eraan.
Onze excuses voor het ongemak en danken je voor je geduld.”

Inmiddels zijn de problemen gelukkig alweer verholpen. Toch is het een goede herinnering dat exchanges misschien niet de beste plek zijn om je crypto voor de langere termijn te bewaren. Het inmiddels bekende gezegde luidt: “Not your keys, not your coins,” wat betekent dat wanneer jij de private key van je wallet niet hebt, de coins eigenlijk niet van jou zijn.

Het is daarom altijd verstandig om crypto die je voor de lange termijn wilt aanhouden, te bewaren in een eigen wallet. Hiervoor zijn hardware wallets de veiligste optie. Lees op deze pagina meer over de opties die er zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie