Roy van Krieken Roy van Krieken
06/04/2024 13:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2024 11:14

Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana netwerk blijkt het 'meest populair', dankzij memecoin mania

Foto: sdx15/Shutterstock

De failliete crypto-exchange FTX heeft onlangs een interessante stap gezet. Het heeft namelijk een groot deel van de solana (SOL) tokens die nog op de balans stonden verkocht. Er zouden tussen de 25 en 30 miljoen tokens zijn verkocht tegen een ‘korting’ van maar liefst 63%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote belangstelling van investeerders voor goedkope SOL tokens

De SOL tokens werden voor $64 per stuk werden verkocht, een aanzienlijke korting van 63% op de huidige marktprijs. Op dit moment is SOL maar liefst $174 waard. Deze actie heeft ongeveer $1,9 miljard gegenereerd voor de schuldeisers van FTX.

De verkoop van de tokens is een belangrijke mijlpaal, gezien het feit dat FTX vroeg in de ontwikkelingsfase van Solana investeerde. Deze tokens waren sindsdien onderworpen aan een vierjarig ‘vesting schema’, wat betekende dat ze niet verhandelbaar zijn op de markt tot de deadline was verstreken.

De verkoop trok de interesse van gerenommeerde vermogensbeheerders, waaronder Galaxy Trading en Pantera Capital. Galaxy Trading, onderdeel van Galaxy Digital van Mike Novogratz, heeft bijvoorbeeld ongeveer $620 miljoen opgehaald voor de aankoop van SOL tokens van de FTX boedel, dat meldt Bloomberg. Pantera Capital heeft daarentegen $250 miljoen opgehaald voor hetzelfde doel. Ook Neptune Digital Assets, een Canadees blockchain bedrijf, nam deel aan deze aankoop en verwierf 26,964 SOL tokens voor $64 per stuk.

Advertentie

Kritiek op de verkoopmethoden

Deze verkoop heeft echter ook kritiek opgeleverd van de crediteuren van de failliete beurs, vooral over de wijze waarop de liquidatie van FTX-activa is gehandhaafd. Een opvallende kritiek kwam van voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried tijdens zijn veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf wegens fraude. Crediteuren beweerden dat de liquidatoren van de beurs de “eigendomsrechten” van de crediteuren schenden door activa tegen aanzienlijke kortingen te verkopen.

Deze ontwikkeling is niet alleen van belang voor de crediteuren van FTX maar ook voor de gehele crypto-industrie. De betrokkenheid van grote investeerders zoals Galaxy Trading en Pantera Capital benadrukt wel het vertrouwen in de toekomst van de SOL koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie