Rico Engelbarts
20/07/2018 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2018 14:00

Fortune’s “40 Under 40”: CEO Coinbase invloedrijker dan Rihanna

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
fortune_40_under_40_coinbase_CEO_invloedrijker_dan_Rihanna

In de “40 Under 40”-lijst van het Amerikaanse tijdschrift Fortune, staat de 35-jarige Brian Armstrong, mede-oprichter en CEO van Coinbase, op de 20ste plaats; één plek boven de 30-jarige Amerikaanse popster Rihanna. Eén plekje daaronder vinden we op de 22ste plaats Vitalik Buterin, de 24-jarige mede-oprichter van Ethereum.
In de lijst rangschikt Fortune jaarlijks de 40 meest invloedrijke jonge personen in het bedrijfsleven. Deze lijst omvat zakenlieden, politici, artiesten etc. die jonger zijn dan 40 jaar.
De lijst wordt dit jaar aangevoerd door Kevin Systrom (34 jaar), mede-oprichter en CEO van Instagram, gevolgd door Mark Zuckerberg (eveneens 34) en bij iedereen bekend als CEO van Facebook.
Het is voor het eerst dat er meerdere personen uit de crypto-wereld op de lijst voorkomen. Naast Armstrong en Buterin zijn ook Vlad Tenev en Baiju Bhatt, de oprichters en Co-CEO’s van Robinhood, te vinden op de 24ste plek. De commissievrije trading app Robinhood voltooide begin mei een financieringsronde van $363 miljoen om haar crypto-platform, dat in 16 Amerikaanse staten beschikbaar was, uit te breiden, en kondigde vorige maand nog aan een crypto-wallet in hun app op te nemen.
Adam Draper, oprichter en CEO van Boost VC, een startup uit Californië die zich richt op Bitcoin-gerelateerde bedrijven, bejubelde de aanwezigheid van de personen uit de crypto-sector en opperde “#Crypto is as big as #Riri” als nieuwe slogan voor de crypto-industrie:


 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie