Rico Engelbarts
26/06/2018 12:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Robinhood wil verder ontwrichten door een crypto-wallet te lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
robinhood_wilt_verder_ontwrichten_door_crypto_wallet_te_lanceren

Foto: Shutterstock/ PREMIO STOCK

Als het gevestigde cryptocurrency-exchanges niet was opgevallen toen de commissievrije trading app Robinhood gratis cryptocurrency-handel aan begon te bieden eerder dit jaar, is hen dat nu waarschijnlijk wel.
Volgens een vacature die verscheen op de website van recruitment-bureau Greenhouse, werkt Robinhood naar verluidt aan een eigen wallet voor cryptocurrency. Hierdoor kunnen klanten van Robinhood hun crypto assets van andere wallets en brokerages naar het platform verplaatsen zonder ze eerst te verkopen.
Op dit moment is het voor klanten van de commissievrije investerings-app die hun cryptocurrencies in of uit Robinhood willen verplaatsen, nodig om deze te verkopen, het geld naar het gewenste platform te verplaatsen en vervolgens de cryptocurrencies naar keuze te kopen.
Nieuwe features, nieuwe bedreigingen voor vestiging
Uitgaande van de vacature, die als eerste door Business Insider werd opgemerkt, zoekt Robinhood een “Crypto Engineer” die onder meer verantwoordelijk is voor het toevoegen van nieuwe features aan het crypto-product van het bedrijf. In de vacature:
“Als Crypto Engineer zul je: nieuwe features voor ons crypto-product ontwikkelen, zoals het toevoegen van nieuwe currencies of het aanbieden van een wallet-functionaliteit.”
Om te solliciteren wordt ten minste één jaar ervaring met het ontwikkelen van crypto op blockchain vereist, evenals eerdere ervaringen met distributed services.
Volgens een woordvoerder van Robinhood, wat momenteel een beurswaarde van $5,6 miljard heeft, vragen klanten van het bedrijf contant om een manier om cryptocurrencies naar de app over te zetten van andere services. Naast de mogelijkheid om cryptocurrencies te verplaatsen, kan het hebben van een eigen crypto-wallet klanten van Robinhood ook een veiligere manier bieden om hun digitale assets op te slaan.
Van traditionele investeringen naar crypto
Hoewel het vijf jaar geleden werd opgericht, richtte Robinhood zich in eerste instantie op beleggers die geïnteresseerd zijn in Amerikaanse aandelen, opties en beurs-verhandelde fondsen. Het was pas begin dit jaar dat de commissievrije crypto-trading werd geïntroduceerd. Aanvankelijk werd Robinhood Crypto uitgerold naar New Hampshire, Montana, Missouri, Massachusetts en Californië. Later werd de lijst uitgebreid met Arizona, Colorado, Florida, Indiana, Michigan, Mississippi, New Mexico, Pennsylvania, Utah, Virginia, Wisconsin en Texas, waarbij laatstgenoemde de meest recente toevoeging was.
robinhood_app_texas_crypto_wallet
Vanaf het begin stond het platform alleen de handel in Bitcoin en Ethereum toe, maar features zoals het maken van aangepaste meldingen, toegang tot crypto-nieuws en marktgegevens waren beschikbaar voor 16 van ‘s werelds belangrijkste cryptocurrencies.
In een Series D financieringsronde heeft het FinTech-bedrijf vorige maand ongeveer $363 miljoen opgehaald, waardoor het bedrijf voldoende financiële armslag heeft om het op te nemen tegen gevestigde crypto-rivalen, door het commissievrije bedrijfsmodel uit te breiden naar meer staten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie