Simon Bosch Simon Bosch
25/07/2022 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2022 10:15

FTX koopt wellicht Zuid-Koreaanse bitcoin exchange Bithumb

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX Japan permite a los clientes afectados por FTX retirar su dinero

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

FTX werd pas in 2019 opgericht, maar het is nu al één van de grootste crypto-exchanges ter wereld. Topman Sam Bankman-Fried is gedurende de aanhoudende crash in cryptocurrencies links en rechts bedrijven aan het redden, en de volgende kandidaat lijkt al gevonden te zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FTX koopt nóg meer op

Dat schrijft Bloomberg op basis van een externe bron met kennis van de zaak. De gesprekken zouden al vergevorderd zijn, al worden er geen specifieke redenen genoemd. Een woordvoerder van Bithumb verklaardt niets te kunnen bevestigen en FTX weigert te reageren. Bithumb is de op één na grootste exchange van Zuid-Korea, alleen het Zuid-Koreaanse Upbit is groter. Volgens CoinGecko bedraagt het dagelijkse handelsvolume van Bithumb op het moment bijna $400 miljoen dollar.

Bithumb is het derde overzeese handelsplatform dat FTX aankoopt. Het Japanse Liquid en het Canadese Bitvo waren eerder aan de beurt. Sam Bankman-Fried, ook wel bekend als ‘SBF’, verklaarde eerder dat het in verschillende gebieden op de wereld een voet aan de grond wil hebben. Dat zal voor een deel te maken hebben met regulaties; het is niet gemakkelijk om als handelsplatform op goede voet met veel overheden te staan.

Ook zou Bithumb connecties hebben met Terra (LUNA) medeoprichter Do Kwon. Daarom wordt het bedrijf nu onderzocht door de Zuid-Koreaanse overheid. Het is niet duidelijk hoe ernstig dit precies is. Het zou kunnen dat het platform hierdoor in de problemen is gekomen, en dat FTX een helpende hand uitsteekt.

Advertentie

Wanneer is het geld op?

Het wekt vragen op over wanneer FTX niet meer genoeg cash heeft om bedrijven in nood te helpen. Maar Bloomberg schrijft ook dat de Amerikaanse tak van het bedrijf, FTX US, al gesprekken voert om aan meer kapitaal te komen. Hoogstwaarschijnlijk blijft de geldkraan dus open. Dat vermindert het risico voor faillissementen van zwakke bedrijven, en dus ook voor de rest van de markt.

Onlangs was in een onderzoek te lezen dat er maar liefst 26 partijen zijn die blootstelling hadden aan Three Arrows Capital en Terra. Er waren dus maar twee bedrijven nodig om een heel groot deel van het gehele crypto-ecosysteem in moeilijker vaarwater te laten belanden.

Dat FTX bezig kan blijven met de markt helpen is dus van groot belang. Een compliment voor de crypto-industrie kunnen we het niet noemen. Als er bedrijven nodig zijn om andere crypto-bedrijven op grote schaal bailouts te geven, dan hadden deze bedrijven wellicht eerst aan beter risicobeheer moeten doen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie