Rico Engelbarts
10/07/2018 13:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2018 13:15

Gedecentraliseerde crypto-exchange Bancor gehackt, $12 miljoen aan Ether gestolen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Het gedecentraliseerde cryptocurrency-platform Bancor, dat op 9 juli een “inbreuk op de beveiliging” ondervond, heeft laten weten dat het binnen 24 uur weer online verwacht te komen.
De activiteiten van Bancor werden maandag gestaakt, als gevolg van een onderzoek naar een “inbreuk op de beveiliging” waarbij meer dan $12 miljoen betrokken was. Het platform bevestigde de inbreuk op haar Twitteraccount en zei dat er “geen wallets van gebruikers aangetast zijn”. De cybercriminelen hebben naar verluidt enkele tokens uitgewisseld via de conversion service Changelly. De gestolen tokens zouden naast BNT (de eigen token van Bancor) uit ongeveer 25.000 ETH ($12,2 miljoen) en 300.000 Pundi X (NPXS) ($1.200) bestaan.
Hoewel een officiële verklaring over de inbreuk pas na het onderzoek vrijgegeven zal worden, meldde het hoofd communicatie van Bancor, Nate Hindman, dat het platform binnen 24 uur weer online zou moeten zijn. Volgens Hindman coördineert Bancor met een aantal spelers in de industrie om hulpmiddelen en technologie te ontwikkelen om de industrie te helpen effectiever samen te werken wanneer diefstallen plaatsvinden:

Deze mechanismen bevatten een real-time blacklist die overtredende adressen en gestolen assets traceert, evenals een noodfonds dat projecten compenseert wanneer diefstallen plaatsvinden. Er is hier nog veel meer aan te doen en we kijken er naar uit om met onze collega’s in de branche samen te werken om iedereen sterker en slimmer te maken terwijl we samen verder gaan, Samenwerking is niet alleen het concept maar ook de praktijk, en we zijn dankbaar voor de ondersteuning en assistentie.

Gevraagd naar de mogelijkheid om dit soort inbreuken op de beveiliging te voorkomen, vergeleek Hindman de beveiliging van exchanges met een kat-en-muisspel. Hij legde uit dat dieven meer volwassen en verfijnder worden, samen met de industrie en projecten. Hindman benadrukte dat cryptocurrency-platforms criminelen slimmer af kunnen zijn door samenwerking:

Samen staan we sterk, bij onze inspanningen om betere tools te creëren die dieven ervan weerhouden misdaden te plegen en gestolen fondsen te gebruiken, en bij betere processen voor het analyseren van situaties en het informeren van gebruikers en relevante partijen wanneer ze zich voordoen.

Vorige week bekritiseerde mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin gecentraliseerde exchanges, en zei dat hij hoopte dat ze “zullen branden in de hel”. Toen Hindman hierover naar zijn mening gevraagd werd, zei hij dat er in de industrie plaats is voor zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde systemen, waarbij hij het belang van gemeenschaps-coördinatie en -verbetering onderstreepte, in plaats van tegenover elkaar staande partijen bij verschillende soorten solutions. Hindman concludeerde echter dat, naar zijn mening, gedecentraliseerde solutions de toekomst zijn van blockchain en waarde-uitwisseling.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie