ethereum_vitalik_buterin_gecentraliseerde_exchanges_branden_in_de_hel

Ethereum’s Vitalik Buterin over gecentraliseerde exchanges: “Ik hoop dat ze in de hel branden”

3

Mede-oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin bekritiseerde gecentraliseerde crypto-handelsplatformen en zei dat hij hoopt dat ze “in de hel zullen branden”, in een interview met een TechCrunch-journalist Jon Evans op 6 juli.

Buterin heeft zijn positieve houding ten aanzien van decentralisatie wederom benadrukt en beweerde dat de cryptogemeenschap door het ontwikkelen van “betere” gedecentraliseerde platformen in staat zou moeten zijn de “domme koning die de macht heeft” weg te nemen van gecentraliseerde crypto-uitwisselingen.

Ik hoop echt persoonlijk dat gecentraliseerde uitwisselingen zo veel mogelijk in de hel zullen branden.

De medeoprichter van Ethereum was zeer kritisch over gecentraliseerde platforms, omdat deze kunnen bepalen welke cryptocurrencies ‘groot’ worden. Volgens Buterin doen ze dit door “bizarre kosten van tien tot vijftien miljoen dollar te rekenen” voor het listen van tokens/coins. Vervolgens voegde hij eraan toe dat verdere decentralisatie beter zou voldoen aan de “blockchain-waarden” van “openheid en transparantie.”

Gedecentraliseerde beurzen (DEX’s), in tegenstelling tot gecentraliseerde beurzen, zijn zodanig gebouwd dat gebruikers het eigendom van hun cryptocurrencies en privésleutels kunnen behouden. DEX’s hebben echter ook nadelen – het relatieve gebrek aan liquiditeit, in vergelijking met hun gecentraliseerde tegenhangers, is een van de voorbeelden.

In het interview citeerde Buterin een voorbeeld om de voordelen van de huidige decentralisatie van Ethereum te demonstreren: “als iemand een pistool op zijn hoofd legt en hem vertelt een hard fork uit te voeren,” zou hij dat zeker doen. Echter, “relatief weinig” gebruikers zouden dan de update downloaden en uitvoeren, en dat, volgens Buterin, “wordt decentralisatie genoemd.”

De mate van decentralisatie van Ethereum zelf is door sommige deskundigen in twijfel getrokken, die bijvoorbeeld de mogelijkheid van samenzwering tussen mine-pools aanhalen om het netwerk te manipuleren.

Op moment van schrijven is Ethereum de op een na grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van ongeveer €40 miljard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws