Simon Bosch Simon Bosch
16/07/2023 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2023 11:01

Grote bitcoin exchange pauzeert crypto staking in VS

Nieuws
Grote bitcoin exchange pauzeert crypto staking in VS

Foto: sweeann/Shutterstock

Coinbase heeft al een tijd aan de stok met verschillende regulerende instanties, maar op 6 juni kwam daar de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bovenop.

De cryptobeurs zou naast verschillende cryptocurrencies ook onterecht crypto staking aanbieden. Tien verschillende Amerikaanse staten vinden dit ook, en hebben elk hun eigen rechtszaak gestart.

Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen

Bitcoin beurs Coinbase verder onder vuur

Dat schrijft Coinbase in een persbericht. De staten Alabama, Californië, Illinois, Kentucky, Maryland, New Jersey, South Carolina, Vermont, Washington en Wisconsin hebben zich met hun eigen rechtszaken achter de mening van de SEC gevoegd. Coinbase zegt zijn activiteiten fel te zullen verdedigen in alle tien staten.

Maar van deze staten hebben Californië, New Jersey, South Carolina en Wisconsin het bedrijf nog voordat de rechtszaak doorgezet wordt verplicht om te stoppen met het aanbieden van staking aan kleinere beleggers in deze staten.

Coinbase heeft hiermee toegestemd. Om precies te zijn mogen klanten niet méér coins staken, maar de bedragen die ze al via het platform staken worden niet beïnvloed.

Vooralsnog lijken institutionele klanten niet te worden beïnvloed door de aanklachten van de Amerikaanse overheidsinstanties – niet door de individuele staten en ook niet door de federale en dus overkoepelende SEC.

Advertentie

Coinbase: crypto staking is onmisbaar

Ook wil het nog steeds samenwerken met beleidsmakers om crypto staking aan te bieden aan zoveel mogelijk klanten uit de VS. Staking is volgens de exchange onmisbaar voor het overleven en groei van de crypto-industrie. Zo is het mechanisme erg belangrijk voor het veilig houden van veel blockchains.

Het haalde dezelfde argumenten aan die Coinbase-CEO Brian Armstrong in mei de Amerikaanse overheid voorlegde. Het bedrijf is bezorgd dat de zware regulatie klanten zal dwingen om via buitenlandse bedrijven te handelen. Dat zou uiteindelijk zelfs een gevaar voor de nationale veiligheid van de VS kunnen vormen. Zo zou het groei van de Chinese blockchain-industrie versterken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie