Timo Bult Timo Bult
25/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2019 18:20

Handelsvolume gedecentraliseerde exchanges stijgt met 180% na duikvlucht bitcoin (BTC)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Handelsvolume gedecentraliseerde exchanges stijgt met 180% na duikvlucht bitcoin (BTC)

Uit data van Ethereum-databedrijf Dune Analytics blijkt dat het handelsvolume op de grootste gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) de afgelopen week flink is gestegen. In totaal steeg het handelsvolume met ruim 180% ten opzichte van vorige week, aldus data van Dune Analytics.
Dune Analytics kijkt naar handelsgegevens van de grootste DEX’s waaronder Kyber, Uniswap en Idex. De afgelopen 7 dagen zagen zij bij elkaar een handelsvolume van $78 miljoen, een toename van 180,5% ten opzichte van vorige week. Waar de plotselinge stijging vandaan komt is niet helemaal duidelijk.
Het lijkt er echter op dat er weer nieuwe interesse in bitcoin is ontstaan nadat de cryptocurrency de afgelopen dagen flink terugzakte. Veel traders zullen dit wellicht als een mooie kans zien om bitcoin in te slaan.
Gedecentraliseerde exchanges zijn platforms waarop traders bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies direct van andere traders kunnen kopen. Dit worden ook wel een peer-to-peer (P2P) transacties genoemd, waarvoor geen tussenpartij nodig is om de transactie af te wikkelen. Daarnaast hebben gebruikers een eigen private key waardoor DEX’s over het algemeen veiliger zijn dan platforms waarop klanten geen beschikking hebben over een eigen private key.
Er kleven echter ook een aantal nadelen aan dergelijke exchanges. Zo is er in veel gevallen weinig liquiditeit gezien de relatief lage handelsactiviteiten en kan het handelen met cryptocurrency op deze platforms soms omslachtig zijn. Zo bieden gecentraliseerde exchanges, zoals Binance, fiat-gateways. Dit houdt in dat traders cryptocurrencies kunnen kopen met fiat-valuta waarmee het handelen in cryptocurrency een stuk gemakkelijker is.
Een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Binance heeft ook een eigen DEX. In juni van dit jaar voegde het een aantal cryptocurrencies toe aan het platform zoals de cryptocurrency van Contentos en de stablecoin StableUSD (USDB). Binance DEX zag de afgelopen 24 uur een handelsvolume van $1,2 miljoen.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie