Timo Bult Timo Bult
07/01/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 08:43

Helpt PayPal bij de adoptie van bitcoin (BTC)? Deze grafiek toont een positief beeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De betalingsgigant PayPal biedt sinds 2020 aan Amerikaanse klanten de mogelijkheid om bitcoin (BTC) te kopen. Met de honderden miljoenen gebruikers die PayPal heeft is dit natuurlijk een positieve ontwikkeling. Het zou namelijk bitcoin naar een breder publiek kunnen brengen. Maar kopen deze gebruikers wel bitcoin via PayPal? Om een antwoord op die vraag te krijgen kunnen we kijken naar data van Nomics.
Nomics’ data geeft het handelsvolume weer van de itBit cryptocurrency exchange. ItBit is eigendom van Paxos, het bedrijf dat door PayPal werd aangewezen om de bitcoin transacties te faciliteren. Zien we hier een toename in handelsvolume dan betekent dit dus dat gebruikers meer bitcoin kopen via PayPal.
Uit de data blijkt dat het handelsvolume gestaag is gestegen sinds eind 2020. Gisteren bereikte het handelsvolume uiteindelijk een piek van $128,9 miljoen. Dit lijkt vooral te maken te hebben met de rally gisteravond en uiteindelijk nieuwe all-time high (ATH) die bitcoin bereikte.

Handelsvolume bitcoin BTC Exchange itBit PayPal
Bitcoin (BTC) handelsvolume op cryptocurrency exchange itBit

In vergelijking met grotere exchanges als Binance en Kraken is $128,9 miljoen natuurlijk niet heel veel. Toch is de stijgende lijn een positieve ontwikkeling en signaleert mogelijk dat PayPal inderdaad een positieve bijdrage levert aan de algemene adoptie van BTC.
In december 2020 bleek uit een onderzoek dat bitcoin populair is onder de gebruikers van PayPal. Zo zou een vijfde al bitcoin hebben gekocht en 65% wil het als betaalmiddel gaan gebruiken. Via PayPal kunnen gebruikers hun bitcoin uitgeven bij alle 28 miljoen webwinkels die bij PayPal zijn aangesloten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie