Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Honderdduizenden beleggers krijgen toegang tot informatie best presterende cryptocurrencies

Beleggers die gebruikmaken van de financiële terminals van Bloomberg en Reuters hebben sinds kort toegang tot een index die de 100 best presterende cryptocurrencies toont. De “CIX100” index maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om de beste crypto’s uit een grote selectie aan cryptocurrencies te kunnen filteren. Dit nieuws werd bekend gemaakt in een persverklaring die op 13 juni werd gepubliceerd.

CIX100 is een lijst met 100 cryptocurrencies die volgens verschillende algoritmen het best presteerden. AI onderzoekt ruim 1.800 verschillende cryptocurrencies op basis van 200 factoren, zoals hoelang ze in de top 200 hebben gestaan en op welke cryptocurrency exchanges ze beschikbaar zijn.

- Advertentie -

De analyses worden gemaakt op basis van 33 terabytes (33.000 gigabytes) aan data. Deze data bestaat onder andere uit miljoenen transactiegegevens, nieuwsartikelen van de grootste cryptocurrency exchanges, zoals Binance, en social media-berichten.

Uiteindelijk blijft er een lijst over van 100 cryptocurrencies die volgens de algoritmen de afgelopen maand het best presteerden. Elke maand wordt de lijst bijgewerkt met de meest actuele informatie. Niet alleen gebruikers van de terminals van Reuters en Bloomberg kunnen gebruikmaken van de gegevens, ook TradingView heeft de index toegevoegd aan zijn aanbod. De Chief Strategy Officer van TradingView zei over het nieuwe instrument:

Integratie van de CIX100 Cryptoindex toont de toewijding van TradingView bij het vooruit brengen van fintech […] Gegevens worden in hoog tempo commodities en toegang daartoe zal het succes van toekomstige bedrijven bepalen.

Onlangs kondigden CryptoCompare en de grote Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq nog aan dat zij een nieuw prijsinformatieproduct op de markt hebben gebracht. Elke minuut worden zo accuraat mogelijke prijzen van verschillende cryptocurrencies weergegeven. Dankzij dergelijke prijsinformatiediensten hebben steeds meer beleggers toegang tot kwalitatief hoogwaardige data.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.415,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.312,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.359,43 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.376,52 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.377,66 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...