Bonno Coerse Bonno Coerse
11/06/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2019 17:20

Nasdaq en CryptoCompare lanceren crypto-prijsinformatieproduct

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
nasdaq_en_cryptocompare_lanceren_crypto-prijsinformatieproduct

De aandelenbeurs Nasdaq en crypto-dataprovider CryptoCompare gaan de samenwerking aan. Samen zullen de bedrijven een cryptocurrency prijsinformatieproduct op de markt brengen dat institutionele investeerders moet helpen bij hun crypto-investeringen. Nasdaq en CryptoCompare maakten het nieuws over hun samenwerking bekend in een persverklaring die op 11 juni werd gepubliceerd.
“Nasdaq/CryptoCompare Aggregate Crypto Reference Prices” is een product dat op Qandl beschikbaar gemaakt zal worden. Qandl is een platform van Nasdaq dat 400.000 institutionele beleggers wereldwijd voorziet van belangrijke financiële en economische informatie.
Het product maakt gebruik van CryptoCompare’s datasets. Elke minuut wordt de actuele prijs van verschillende cryptocurrency-markten weergeven. Hierin zijn crypto-markten met een hoge liquiditeit opgenomen. Het prijsinformatieproduct zal beleggers helpen bij “handelsstrategieën, kwantitatief onderzoek, risicomodellering, NAV-berekening en back-testing,” aldus de persverklaring. In een reactie zegt medeoprichter en CEO van CryptoCompare:

We zijn verheugd om samen te werken met Nasdaq aan een gezamenlijk Aggregate Crypto Reference Prices-product. Betrouwbare gegevens vormen de basis van transparante, liquide markten en door onze hoogwaardige, gedetailleerde dataset naar een wereldwijd institutioneel klantenbestand te brengen, zullen we via het Quandl-platform traders en beleggers een voorsprong op de concurrentie bieden.

Eerder dit jaar maakte Nasdaq ook al bekend dat het actuele bitcoin (BTC)– en ethereum (ETH)-prijsinformatie zal gaan aanbieden. Middels de Bitcoin Liquid Index (BLX) en Ethereum Liquid Index (ELX) biedt het real-time informatie aan beleggers.
Dergelijke ontwikkelingen passen bij de positieve houding die Nasdaq lijkt te hebben ten opzichte van cryptocurrencies. In januari van dit jaar stelde de CEO van de beurs, Adena Friedman, nog dat crypto even succesvol kan worden als het internet.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie